Шоколадний брауні200 г гіркого шоколаду
150 г вершкового масла
1 ст. л. какао-порошку
200 г цукру
1 ч.л. ванільної есенції або 2 пакетики ванільного цукру
4 яйця
100 г борошна
1/4 чайної ложки солі
1/2 стакана подрібнених горіхів
Розігріти духовку до 180 градусів. Квадратну форму змастити вершковим маслом і помістити в центр духовки.
Розтопити шоколад і масло на водяній бані, помішуючи, до рідкої тягучої маси. Зняти з вогню і трохи охолодити.
Додати цукор і какао. Перемішати.
Потім додати ваніль і перемішати.
Яйця додавати по одному, гарно збиваючи після кожного.
Додайте сіль, борошно, горіхи. Перемішати.
Шоколадну суміш вилити в підготовлену гарячу форму і випікати близько 30 хвилин.
Важливо - не пересушіть брауні в духовці.
Вийміть форму із духовки і охолодіть до кімнатної температури.
Виходить супер-смачна, супер-шоколадна випічка.
Гарно смакує із ванільним морозивом.
Якщо випекти два такі коржі і перемастити сирним (творожним) кремом - вийде смачний шоколадно-сирний торт.