Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Солодке життя Волошки, Про тортики, тістечка, м"яско і не тільки .....
Рімма
20 грудня 2012 19:05
Повідомлення #61


Молода господинька
  • 34

Репутація: 199
Група: Кондитер
Повідомлень: 135
Реєстрація: 4.01.2012

ICQ:--

Бали: 663
Volo-shka твоя смачна запіканка з картоплею та грибами у мене вже готується. Дякую за смачний рецепт)))

Повідомлення відредагував Рімма - 20 грудня 2012 19:11
Перейти на початок сторінки
Volo-shka
26 грудня 2012 09:46
Повідомлення #62


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1950
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1646
Реєстрація: 26.10.2009

ICQ:--

Бали: 2713
Курочка із яблуками

Потрібно:
6 курячих гомілок чи стегенець
4 ст. л. масла вершкового
2 великих яблука (краще брати не солодкі)
1 велика цибулина
2 ст. яблучного вина (у мене біле сухе)
сіль-перець за смаком
трохи борошна

Гомілки помити, обсушити , посолити, поперчити і залишити на 20 хв.
Тим часом яблука нарізати невеликими дольками і обсмажити з 2 ст. л. масла на сковорідці. Відкласти на тарілочку.
Розтопити на сковорідці 2 ст. л. масла. ГОмілки обкачати в борошні і обсмадити на маслі з обох сторін до легкого золотистого кольору (близько 5 хв з кожної сторони). Додати до гомілок порізану напівкільцями цибулю. Смажити 5 хв. Додати 2 ст. вина і хай прокипить 2 хв.
Нагріти духовку до 180 градусів. Поставити курочку на 30 хв в духовку.
Додати до курки яблука і знову в духовку ще на 5 хв.




Дуже смачна і ситна страва.
Рецепт із інтернету.
СМАЧНОГО!
Перейти на початок сторінки
справентура
26 грудня 2012 13:42
Повідомлення #63


Файна господиня
  • 51

Репутація: --
Група: Гості
Повідомлень: 0
Реєстрація: --

ICQ:--

Бали:
дякую за цікавірецепти.
Перейти на початок сторінки
Volo-shka
5 січня 2013 09:28
Повідомлення #64


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1950
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1646
Реєстрація: 26.10.2009

ICQ:--

Бали: 2713
Торт Вацлавський



Бісквіт :
4 яйця
85 г борошна
15 г какао
25 г какао
125 г цукру

Крем (із запасом на прикрашання):
130 г молока
130 г цукру
20 г крохмалю
300 г вершкового масла
1 пакетик ванільного цукру
1 ст. л. коньяку
90 г фруктів із компоту ( у мене вишня) ( в оригінальному рецепті черешня)

Прикрашання:
120 г гриляжу (30 г горіхів і 90 г цукру)

Форма діаметром 20 см ( у мене 22 см)

- Для бісквіту : Збити 4 жовтки і 100 г цукру в світлий пухкий крем.
Збити білки до піків, додати цукор, що залишився, і збити до плотності і блиску (десь біля хвилини).
Обережно змішати білки із жовтками.
Змішати всі сухі інгредієнти разом, і просіяти їх до яєчної суміші.
Швидко і добре перемішати тісто.
Вилити тісто в змащену маслом і посипану борошном форму.
Випікати при 200 градусах 25 хвилин. Бісквіт охолодити у формі близько 5 хвилин. Перевернути на решітку і залишити відстоятися ніч (8-10 годин).
Бісквіт виходить вагою близько 400 грамів.

Крем:
Зварити сироп із молока і цукру (чверть молока залишити, змішати із крохмалем і розмішати).
Киплячий сироп заварити розведеним крохмалем. Накрити плівкою і охолодити.
Розм"якшене масло збити до побіління, потупово додавати охолоджений сироп. Крем збивається дуже гарно. В кінці додати коньяк.

Збирання торта:
Бісквіт розрізати на 3 частини.
Нижній і середній коржі змастити кремом і викласти фрукти.
Змастити весь торт кремом - верх і боки, залишивши трішки для прикрашання.
Обсипати торт подрібненими гриляжними крихтами.
Зверху на тортові намалювати кремом із корнетика візерунок.



Смачного!!!

Готовий торт вийшов вагою 1.2 кг. Рецепт із книги І. Чадєєвої "Випічка по ГОСТу. Смак нашого дитинства!"

Повідомлення відредагував Volo-shka - 8 січня 2013 13:27
Перейти на початок сторінки
Volo-shka
5 січня 2013 09:30
Повідомлення #65


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1950
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1646
Реєстрація: 26.10.2009

ICQ:--

Бали: 2713
Шоколадна симфонія



Горіховий корж "Дакві":
Форма діаметром 22 см.

Білок - 100 г (3-4 штуки)
цукрова пудра -90 г
цукор - 30 г
Горіхи на ваш вибір - 95 г (я брала грецькі)

Збити білок із половиною цукру, додати другу половину цукру і збивати до густоти. Горіхи і цукрову пудру змішати і перемолоти в кухонному комбайні. Додати цю суміш до збитих білків і перемішати до однорідності. Вилити суміш у форму, застелену пергаментом і випікати при температурі 190 градусів 15 хвилин. ( у мене пікся при 180 градусах 30 хв - так краще). Зняти готовий корж із паперу поки він ще холодний.

Шоколадний корж без борошна:
Форма діаметром 20 см.

жовток - 40 г ( 2 шт)
білок 60 г ( 2 шт)
Цукор - 60 г
какао - 15 г

Збити білок із цукром до густоти. Додати жовтки і обережно перемішати. Потім додати какао і ще раз обережно перемішати. Розподілити суміш у формі і випікати при температурі 190 градусів 15 хв. Зняти готовий корж із паперу, поки він ще теплий.

Крем "Каталонський":
Форма діаметром 20 см.

вершки 35% - 200 мл (я брала домашню жирну сметану)
молоко - 50 мл
жовток - 60 г
цукор - 75 г
желатин - 1,5 пластини або 8 грамів
кориця
цедра 1/4 лимона і апельсина.

Нагріти до кипіння вершки, молоко і спеції, потім процідити. Змішати сцміш із жовтками. Нагрівати молочно-жовткову суміш до загустіння на водяній бані при температурі не більше 80 градусів ( я поставила катсрульку так, щоб вона не доставала до киплячої води - саме те).
Головне не допустити, щоб ця суміш на водяній бані закипіла, бо доведеться починати все знову))))
Додати в крем попередньо замочений желатин. Трохи охолодити і вилити рівномірним слоєм у форму. Поставити крем у холодильник.

Шоколадний мус:
Жовток - 100 г
Цукор - 50 г
Вершки (35%) - 50 г
Темний шоколад( 70%) - 210 г (я брала рошен 76 % брют -класний вийшов)
Вершки (35 %) - 360 г.

Змішати жовтки, цукор і вершки (50 мл). Обережно нагріти суміш на водяній бані до загустіння.
Розтопити шоколад і з"єднати його із жовтково-вершковою сумішю.
Окремо збити вершки (360 г) із дрібкою солі до "м"яких піків". З"єднати збиті вершки із шоколадною сумішю.

Збираємо торт:
Беремо роз"ємну форму діаметром 24 см. (у мене 22 см - нормально виходить).
На дно покласти горіховий корж, на нього зверху шоколадний, а на шоколадний - заморожений (охолоджений) слой Каталонського крему.
Простір між стінками форми і коржами залити шоколадним мусом, розрівняти поверхню і поставте в холодильник щоб гарно захолонув. Після цього можна знімати кольцо роз"ємної форми.
Готовий торт виходить вагою 1500 - 1600 грамів.



Рецепт від Нелі Йозефсен із журналу "ТортДеко" № 3(8) за 2012 рік.

PS: Прочитавши рецепт - не повірила, що мус може так тримати форму і , чесно кажучи, злякалась такого довгого приготування))))))
Насправді торт наскільки смачний і незвичайний , що воно того варте. Буду використовувати окремо і каталонський крем і мус в інших тортах. Коржі також незвичайні і дуже смачні.
Я внесла його собі в список улюблених тортів після ПольРобсона :tongue:

Повідомлення відредагував Volo-shka - 8 січня 2013 13:59
Перейти на початок сторінки
Volo-shka
5 січня 2013 10:32
Повідомлення #66


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1950
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1646
Реєстрація: 26.10.2009

ICQ:--

Бали: 2713
Чорний онікс

Перейти на початок сторінки
Volo-shka
5 січня 2013 10:36
Повідомлення #67


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1950
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1646
Реєстрація: 26.10.2009

ICQ:--

Бали: 2713
Мамині кексики

Перейти на початок сторінки
Volo-shka
5 січня 2013 10:37
Повідомлення #68


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1950
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1646
Реєстрація: 26.10.2009

ICQ:--

Бали: 2713
Ведмедики Барні



Борошно 420 г
розрихлювач - 2,5 ч. л.
сіль 0,5 ч.л.
вершкове масло кімнатної температури - 147 г
цукор - 350 г
яйця - 2 шт
молоко - 300 мл
ваніль - 1 ч.л.

Нагріти духовку до 180 градусів. Підготувати форми для випічки - силіконову змастити вершковим маслом.
Борошно, розрихлювач і сіль просіяти в миску.
В іншій посудині збити масло на низьких оборотах, поступово додаючи цукор , поки не стане пишним.
Додати по-одному яйця, збиваючи після кожного.
Окремо змішати молоко і ваніль.
В масляну суміш додати чверть борошняної суміші, гарно перемішати, потім додати чверть молочної суміші, знову перемішати. Далі додавати по-черзі борошно і молоко, кожного разу гарно перемішуючи. Нюанс у тому, щоб не збивати, а саме перемішувати, щоб тасто вийшло як сметана, а не як крем.
Вилити тісто у форми і випікати 15-20 хв.
Витягнути із духовки, охолодити 10 хв, вигятнути барніки із форми.

Всередину барніків додаю по 1 ч.л. шоколаду чорного розтопленого із сметаною (1*1). Раніше додавала шоколад шматочками, та він при охолодженні знову затвердівав, а така суміш не твердіє, і дуже схоже на магазинні вироби.

Мала моя любить тягати такі штучки.

Повідомлення відредагував Volo-shka - 8 січня 2013 14:32
Перейти на початок сторінки
Volo-shka
5 січня 2013 10:38
Повідомлення #69


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1950
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1646
Реєстрація: 26.10.2009

ICQ:--

Бали: 2713
Baumkuchen (Баумкухен)

250 г цукру
250 г вершкового масла кімнатної температури
150 г борошна
100 г крохмалю
1 п ваніліну
дрібка солі
6 яєць
Можна додати розрихлювач 1 п. (я не додавала)

Духовку нагріти до 200-220 градусів.
Вершкове масло, цукор, ванілін гарно збити до густини крему.
Жовтки збити і додати в масляно-цукрову суміш.
Змішати борошно, крохмаль, сіль, розрихлювач (якщо додаєте) і всипати до масляно-цукрової маси. Все гарно перемішати
Білки збити до стійких піків і акуратно пермішати з тістом.
Форму вистелити папером для випічки. Викласти на дно 3-4 ст. л. тіста, тоненько розрівняти по всій формі і в духовку на 4-5 хвилин. Випікати до золотистого кольору. Виймаємо форму і зверху знову розмазуємо по вже випеченому коржу 2-3 ст. л. тіста. і знову в духовку на 4-5 хв.
Так робимо поки не закінчиться тісто. ( у мене вийшло 8 разів).
Готовий пиріг гарно охолоджуємо і змащуємо зверху шоколадним глазуром або прикрашаємо кремом.
Смачного!!!!



Жаль на фото не дуже видно слої)))

Рецепт із сайту повари.ру від Маринка-Дельфінка, переписаний мною ще років зо 2 назад і відкладений в загашник.



Повідомлення відредагував Volo-shka - 8 січня 2013 14:43
Перейти на початок сторінки
Volo-shka
8 січня 2013 14:54
Повідомлення #70


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1950
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1646
Реєстрація: 26.10.2009

ICQ:--

Бали: 2713
Горіховий гриляжний торт



Тісто:
8 яєць
200 г цукрової пудри
200 г подрібнених горіхів
80 г панірувальних сухарів

Крем:
300 г гриляжу
Шарлот

Приготування:
Жовтки відділяємо від білків, збити із цукровою пудрою в білий крем. Окремо збити білки.
У збиті жовтки додати горіхи, сухарі, збиті білки. Обережно перемішати.
Тісто викласти у форму (діаметром 26 см), змащену маслом і випекти при температурі 180 градусів близько 20-25 хв.
Готовий бісквіт (виходить висотою близько 6 см) вийняти із форми і охолодити.

Тим часом готуємо крем Шарлот, додаємо подрібнений гриляж. Гарно перемішуємо.

Горіховий бісквіт розрізати на 3 частини, перемастити кремом. Прикрасити на власний розсуд.

Смачного!!!

Повідомлення відредагував Volo-shka - 8 січня 2013 15:05
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




2 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 2)
Користувачів: 0

  Зараз: 22 листопада 2024 03:43

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 25
Гостей: 21
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100