Дякую всім за привітання і побажання
Торт "Шоколадна веселка"
Для коржів :
яйця - 4 шт.
вершкове масло - 200 г
цукор - 200 г
ванілін - 9 г
сметана - 200 г
розрихлювач - 20 г
борошно - 400 г
шоколад - 25 г
какао
гелевий коричневий барвник
Для крему :
Згущене молоко - 1 банка
Вершкове масло - 250 г.
какао - 1 ст. л.
Гіркий шоколад - 175 г
вершки - 125 мл
М"яке вершкове масло розтерти до пишності. Всипати частинами цукор і ваніль і збити. Вбити яйця по одному, гарно перемішуючи кожне не менше 1 хв. Влити сметану, перемішати масу до однорідності. В окремій чашці змішати борошно із розрихлювачем. Просіяти її над яєчно-масляною сумішшю і швидко розмішати до однорідної густої маси.
Тісто розділити на 4 частини.
В першу частину додати розтоплений шоколад, 1 ст. л. какао, пару крапель барвника, щоб корж вийшов насиченого шоколадного кольору.
У другу частину додати лише 1 ст. л. какао.
В третю частину - 1/2 ч. л. какао. Останню частину - 4-ту - залишити без добавок.
Нагріти духовку до 180 градусів. Випікати кожен корж близько 15 хв, перевіряючи на готовність паличкою.
Пропитати коржі сиропом за смаком. Прослоїти кремом.
Крем :
Розтопити в каструльці вершкове масло. Додати поламаний шоколад, помішуючи, влити згущене молоко и просіяти зверху какао.
Розмішіти до однорідності . Залишити охолоджуватись при кімнатній температурі.
Збити вершки і змішати із охолодженою шоколадною масою.
Смачного!!!
Рецепт від Лілії Черкашиної із журналу ТортДеко№ 3(8) за серпень 2012 року.