Торт "Абрикотін"Рецепт із книги Ірини Чадєєвої "Випічка по ГОСТу"
Взагалі пісочне тісто не дуже люблю, а от від цього торта я просто в захваті. Шикарне поєднання пісочного тіста і масляного крему.
Тісто:
330г борошна
185 г розм"якшеного вершкового масла
125 г дрібного цукру
1 маленьке яйце
1 ч. л. без гірки розрихлювача
дрібка солі.
Крем:
160 г вершкового масла
1 жовток
130 г цукру
90 мл молока
1 пакетик ванільного цукру
2 ст. л. лікеру"Абрикотін" (я додавала мамине абрикосове вино домашнє)
Глазур:
150 г цукрової пудри
1 ч л. соку червоного буряка
2 ст. л. лікеру "Абрикотін"
Прикраси:
10 г арахісу
жменька смажених бісквітних крихт
декілька шматочків шоколаду.
1. Пісочне тісто.
Покласти в миску всі інгредієнти для тіста, крім борошна, і перемішати до гладкої однорідної маси. Додати борошно і замісити тісто. Розділити його на 5 частин, кожну скачати в кулю, приплюснути і залишити в холодильнику на 15-20 хвилин.
Тісто розкачати діаметром 20см. Покласти розкатані круги в морозилку на 15 хв. І випекти їх по-черзі, із морозиловки відразу кладучи в духовку. Кожен корж печеться 10 хв при 200 градусах.
2. Крем.
Змішати жовток із молоком, додати цукор і ванільний цукор. На повільному вогні довести до кипіння і варити до загустінн 3-4 хвилини. Охолодити.
Збити масло, додавати потроху сироп , весь час збиваючи, в кінці додати лікер. І ще раз гарно збити.
Крем розділити на 6 частин.
Промазати 4 коржі кремом.
Глазур:
Змішати цукрову пудру із соком буряка і лікером, підігріти, помішуючи, до появи блиску. Не кип"ятити ( температура близько 50 градусів)
Залити глазуром верхній крж у два слої. Охолодити.
Заглазурований корж покласти на верх торта. Боки обмастити кремом, що залишився, обсипати бісквітними крихтами. Розтопити шоколад. За допомогою мішечка нанести на торт узор із шоколадної сітки. Прикрасити центр і краї торта білим кремом і арахісом.
Вага готового торта 1 кг.
Смачного!!!
Я не прикрашала, бо робила тортик для себе до чаю)))