Декілька слів про гарбуз - український ананас
Сам по собі печений гарбуз дуже смачний . Можна присмачувати його цукром, корицею, або нарізати скибками і подавати зі збитими вершками. Аби приготувати печений гарбуз потрібна фольга розігріти духовку 180С гарбуз розрізати на сегменти і вичистити від насіння, розрізати на невеличкі шматочки - розміром з долоню (шкірку не зчищати!!!) Кожен шматочок грабуза загорнути у фольгу, викласти на деко. Запікати у розігрітій духовці близько години (якщо гарбуз молодий - то менше 40-45 хв) до м’якості. Запечені шматочки вийняти з духовки, обережно розгорнути і дати охолонути. Відділити мякоть від шкірки, розтерти блендером або вилкою у пюре, яке перекласти на сито і залишити на ніч у холодильнику.
Готове пюре можна використовувати за призначенням (супи, млинці, пироги, десерти) або заморозити невеликими порціями (напр. 1/2-1 скл.).