сьогодні пропоную до вашої уваги рецепт свого сирника, який переписала у своєї рідної старшої сестрички, яка вже 12 років мешкає у Польші
СИРНИК
мій фірмовий
Для тіста необхіднодо 1,5 скл. борошна додати 1/4 пачки маргарину, 1 ч.ложку розпушувача, 1 яйце, 1/2 скл. цукру
замісити тісто та винести на холод (1-2 год)
Для сирної маси потрібновимішую все в комбайні, додаю поступово,
1кг свіжого, добре віджатого сиру,
2 пачки (польського порошку для приготування "пудингу" ) Budyn сметанковий або ванільний,
1 скл. цукру,
3 ст. ложки олії,
3 ст. ложки сметани,
4-5 жовтків,
2 скл.молока повільно доливати
У форму з високими бортами викладаю розкачене тісто, зверху виливаю сирну масу, випікаю при t180 хвилин 40-45, а потім зверху викладаю збиті з 2 ст. ложками цукру білки і зменшивши температуру до 100 випікаю доки білки "неприхопляться"
Готовий сирник відразу не діставати, нехай охолоне в духовці, зверху посипаю кокосовою стружкою, яку попередньо підсмажую на вершковому маслі з цукром: 2ст. ложки масла, 10 ст.ложок кокосової стружки, 1 ст. ложка цукру