Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Гостинна оселя Подоляночки-куховарочки., або чим хата багата
Подоляночка
31 січня 2012 16:33
Повідомлення #71


Файна господиня
  • 51

Репутація: 608
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 807
Реєстрація: 12.10.2011

ICQ:--

Бали: 1412
Цитата: Anna_maria
а такий ще не пробувала. Обов'язково спробую

Дуже рада, що тобі сподобалося!!!
Я й не думала, що він може бути невідомим - це рецепт ще "савєтського саюза".
Правду кажуть, що нове - зе добре забуте старе. :cd:
Перейти на початок сторінки
Подоляночка
31 січня 2012 16:34
Повідомлення #72


Файна господиня
  • 51

Репутація: 608
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 807
Реєстрація: 12.10.2011

ICQ:--

Бали: 1412
Цитата: Anna_maria
А літом свіжі ягоди: полуницю, малину, чониці, ожину... Тут є де розгулятись фантазії. І кожного разу торт буде іншим)))


Так-так. наповнення фруктами може бути в будь-якій варіації, залежно від пори року
Перейти на початок сторінки
Подоляночка
31 січня 2012 16:37
Повідомлення #73


Файна господиня
  • 51

Репутація: 608
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 807
Реєстрація: 12.10.2011

ICQ:--

Бали: 1412
ssaazzoonn,
vika,

Перейти на початок сторінки
Подоляночка
31 січня 2012 19:24
Повідомлення #74


Файна господиня
  • 51

Репутація: 608
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 807
Реєстрація: 12.10.2011

ICQ:--

Бали: 1412
Флуден

Тісто:

0,5 банки сметани півлітрової
1 пачка маргарину
0,5 ст сахару
1 ч.л. пог. соди
2 яйці
0,5 ст. олії
Мука

Тісто має бути жирненьке і таке, щоб можна було тоненько викачувати.


Фарш:

з білого черствого батона зрізати скоринку і потерти на кришки. Взяти стільки ж саме мелених горіхів, трохи підсушених. Тоді додати зо пару жмень цукру і лимонну кмслоту так, щоб ця суміш мала кисло-солодкий смак.

Приготування:

Розкачати тонеько-тоненько, що ледь не світиться, паляничку з тіста. На одну половину розкачаного намастити сливове повидло, найкраще домашнє. На кінець можна вишневе густе варення, попередьо сціджене, щоб не було вологе.

Зверху його посипати приготовленими кришками.

Другу половинку розкачаного (поздовж мається на увазі) змастити олією і теж трохи посипати фаршем.

Зкачати тугенько в валик зі сторони повидла.
Змастити зверху олією і теж трохи посипати кришками.

Розрізати на кусочки довжиною по 5 см, викласти на добре змащене олією дечко і пекти.

Примітки:

Рецепт давній, страва єврейська, виходить їх багато, стоять довго - по два тижні. Олію нічим не заміняти. Євреї мали звичку олій фактично наливати в дечко так гарненько і ніби "варити" у ній флуден. Але мені вони зажирні тоді і стоять менше - бо починає гіркнути олія.


Смачного!!!



Перейти на початок сторінки
Подоляночка
15 лютого 2012 22:53
Повідомлення #75


Файна господиня
  • 51

Репутація: 608
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 807
Реєстрація: 12.10.2011

ICQ:--

Бали: 1412
Прошу вибачення за фото - робилося на мобільний та за "фон" - фотографувала в холодній коморі. :feel:
Перейти на початок сторінки
Подоляночка
17 лютого 2012 16:30
Повідомлення #76


Файна господиня
  • 51

Репутація: 608
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 807
Реєстрація: 12.10.2011

ICQ:--

Бали: 1412
Фаршировані деруни






Замішуємо на деруни звичним для вас способом.
для начинки в деруни годиться і фарш, і твердий сир, і різні комбінації ковбаси з сиром і т. д.

Ми використовували ковбасу салямі напівкопчену та твердий тертий сир.
На розігріту сковороду накладаємо ложечкою дерунну масу, але не загрубо, потім начинку, зверху ще ложечку дерунної маси, але так, щоб тільки прикрило начинку.
Смажимо, поки загнітиться нижня скоринка і перевертаємо. Смажимо до готовності.
Подавати з сметаною або майонезом.

Перейти на початок сторінки
natalliyas
17 лютого 2012 16:33
Повідомлення #77


Файна господиня
  • 51

Репутація: 213
Група: Кондитер
Повідомлень: 371
Реєстрація: 28.06.2011

ICQ:--

Бали: 923
Вони дуже смачні(ми такі робимо з фаршем в середини), СМАКОТА.

--------------------
У щасливі хвилини - ХВАЛИ БОГА, у скрутні хвилини - ШУКАЙ БОГА, у тихі хвилини - ПОКЛОНЯЙСЯ БОГОВІ, у хвилини болю - ДОВІРЯЙСЯ БОГОВІ, кожну хвилину - ДЯКУЙ БОГОВІ!
Перейти на початок сторінки
Подоляночка
17 лютого 2012 16:35
Повідомлення #78


Файна господиня
  • 51

Репутація: 608
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 807
Реєстрація: 12.10.2011

ICQ:--

Бали: 1412
Рада, що тобі сподобалася ця страва так, як і мені.
Перейти на початок сторінки
Подоляночка
17 лютого 2012 16:53
Повідомлення #79


Файна господиня
  • 51

Репутація: 608
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 807
Реєстрація: 12.10.2011

ICQ:--

Бали: 1412

Домашні сардельки



1,5 кг сала
0,5 кг.свинини
5 великих цибулин
200г молока
3-4 ст. л. манки
2 ст. л. крохмалю
8 яєць
сіль, перец, спеції за смаком

Сало, мясо нарізати шматками. Цибулю прочистити, розрізати на 4 частини. пропустити все через мясорубку.
В отриману масу + молоко + манку+крохмаль+вбити яйця, посолити, поперчити+спеції на смак. Фарш добре вимішати.
Підготовлені свинячі кишки як на ковбасу за допомогою спеціальної насадки начинити фаршем
руками формувати сардельки, щоб не було повітря всередині, перевязати нитками.

підготовлені сардельки проколоти голкою, щоб не полопали і зварити в пісоленій киплячій воді - 20хв.

Вийняти, дати трохи обсохнути і підсмажити на сковородці, щоб зарумянилися.
Смачного
За рецепт дякую Олександру Русину з м. Жмеринки и журналу "Люблю готовить"
Перейти на початок сторінки
Подоляночка
17 лютого 2012 17:29
Повідомлення #80


Файна господиня
  • 51

Репутація: 608
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 807
Реєстрація: 12.10.2011

ICQ:--

Бали: 1412
Рулет бабин з фартуха

Це дуже давня страва, її готували ще мої прабаби.



Фартухом у нас називають ту частину мяса, що йде по черевці свині під шаром сала, яке називають почеревиною.

Отже фартух має бути не надто плівастим, нежирним. надаємо йому таку форму, щоб можна було його скрутити в рулет, тобто прямокутником.

Тепер фартух натерти коляндрою, перцем і сіллю. Дати постояти в такому сухому маринаді - 3-4 години.

Тоді заварити маринад: вода, коляндра, перець чорний горошком, лаврове або як каже моя баба бабкове листя, солі, щоб було трохи солонувате, бо ж мясові треба буде впитати сіль.. Охолодити і залити маринадом мясо. Залишити на ніч

Тепер на ніч печемо також кифлики:
на 1 кг фартуха
3 яйці+ пару щіпок соди+ мука, щоб можна було замісити тісто як на вареники.

Розкатати, порізати на квадратики і спекти в духовці, не попалити!

На другий день продовжуємо працювати:
витягаємо наш фартух з маринаду і шиємо густенько нитками циганською голкою торбинку з того мяса, залишивши вузьку частину не зашитою. Складати жиром до середини, а плівою до верху.

В неї накладаємо начинку.
Приготування начинки:

Кифлики потерти на дрібній тертці і трохи запарити бульоном або водою, щоб утворилдася кашка або було як сметана + трохи топленого смальцю, або жиру з пережареного сала - буде гарно пахнути, додати сіль та спеції на смак. В основному, використовують тільки чорний перець і трошечки коляндри.

Знову + щіпку соди + 3-5 яєць збитих. Готовою начинкою- кашкою начинити фартух, зшити й у торбинку. Зашити повністю. Фаршем дуже не набивати,

В гусятницю або казанок покласти на дно старі вилки, ножі, утворивши "решітку".

На неї викласти виріб і дати трохи води, так щоб фартух не варився, а ніби парився.

Варити, за потребою підливаючи воду, доки при проколювання виделкою не буде мяке. дати вистигнути в казанку. На другий день можна різати і їсти.

Дивлячись на те все, розумієш, що ляпанини багато біля цієї страви, але повірте, вона того варта.

Смачного!!!
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 23 листопада 2024 10:58

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 24
Гостей: 8
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100