Струдлі з яблукамиЦі струдлі я пам"ятаю стільки, скільки саму себе. Змалечку питала в бабусі, з чого вони робляться і бабуся завжди казала, що з того що є в хаті. Тепер рецепта в неї не доб"єшся, в принципі як і в мене, бо замішую їх на око і дійсно з того, що є в хаті.
Отже, насипаєте в миску борошно, до нього + зо два яйці, 3-4 пучки соди. 2 пучки солі і доливаєте молоком чи кисляком, чи то все разом так, щоб можна було замісити тісто. Якщо є, то + пару ложок сметани і обов"язково жир - на маргарин можна не розраховувати - як є, то розтопіть і дайте зо пів-пачки, а як нема, то ляємо олію, так, щоб було жирненьке. Вимішуємо тісто, воно має бути таке, як на вареники, але жирненьке і повинно датися тонко розкачати.
Чистимо багато яблук, ріжемо їх на кубики невеличкі.
Тісто ділимо на невеликі кульки і розкачуємо кожну в тоненький пласт, товщина 2-3 мм., на край закладаємо яблука - багатенько так - стільки, щоб воно по висоті дало закрутити рулет, посипаємо гарно цукром вже на пластові.
Закручуємо рулет, защипуємо краї. Обережно переносимо на дечко. Змащуємо збитим яйцем і зразу печемо.
І так кожен. Рецепту тут точнішого не нема.
О-о-о-о-о-!!! То таке добре!!! Особливо з молоком і великим куском!!!!
Смачного.