Іванка, хочу спитати про мастику трошки детальніше. Як вона в роботі, чи така як мармишкова чи желатинова, чи не кришиться . А як готові вироби себе поводять при вологості і чи довго сохне, на скільки тонко можна її розкатувати???? Вибачаюсь що стільки питань))
muzarom, Ой, Орисю, мала таку комерцію з тими мастіками, шо не питай!! Моя улюблена мармишкова літом почала так собі капризувати і на квітки нікуди не годитися. Квіти просто не сохли. Взагалі вона плила. От парадокс - літо і не сохне. Квіток не можна було до пуття зробити. Мучилася-мучилася, допоки одна добра жінка - Анастасія Сітдікова-Баринова (така вже майстриня!!! В неї є свій сайт - сласті от насті - подивися при нагоді - вона й в друзях в мене на однокласниках є) підказала, що вона користується для обтяжки мастикою Лораво - Лариси Вольницької. А для квіток використовує мастику Тані Хегай. Я її тільки раз робила - але вона добра - квіти гарно постигли . До її складу входить оте смс - карбоксилметилцеллюлоза. Це пластифікатор - він харчовий. Надає пластичності . Мастику можна тоненько качати. Від неї мастика робиться ніби жвачка. Те смс можна навіть+до готової мастики. Але я не могла до пуття з нею впоратися, бо не знала на що клеїти ту мастику. мармишкова чудово на воду. А ця не могла зрозуміти. Водою не сподобалося, розлазилося, то брала на айсинг. А це вже трохи не те. Якби хто мудрий підказав. а мені до неї вже незручно звонити. Вона зайнята, тих тортів повно, щей курси по айсінгу веде. Висого рівня кондитер, а я буду голову морочити. Слава Богу, що помогла з цим, ще порад толкових дала майстрових. Орисю, кажуть що цією мастикою в більшості користуються на курсах по квітках. А ти як була на курсах, то з чого ви там робили?
підказала, що вона користується для обтяжки мастикою Лораво - Лариси Вольницької.
я також нею користуюсь, вона взагалі супер, я рецепт розміщала на форумі. На курсах ми користувались купованою Бейклс вона коштує 75 грн/ кг,. Я вже якось писала про ту куповану мастику, що мені домашньою набагато зручніше користуватись. Домашня сохне у мене швидко, але от вся біда в тому що при вологості вона робиться дуже м"ягкою і " квіти в"януть", а купована сохне гарно, за пару годин вже можна фарбувати. Це добре якщо квіти з домашньої мастики на торті будуть стояти не довго, а якщо на весілля і ще невідомо яка буде погода - це дуже ризиковано)) Ще забула про те що мастика капризує. В мене один раз був такий випадок, торт мали забирати , а мастика за 2 години до того почала плакати . Я не знала де подітись маю бо такого ніколи не було, прийшлось мені дзвонити до наших дівчат за порадою, за що їм велике дякую, хоч трохи врятувала. І я зрозуміла через що це так сталося, я за дуже сильно охолодила торт)))
Повідомлення відредагував muzarom - 4 жовтня 2012 22:26
Подоляночко, дуже гарне фото і апетитний пиріжок!!!Рум"яний і духмяний! Цікаво написаний рецепт,неповторна стилістика. Коли читала,то згадала і своє дитинство,бабусині пиріжки ,які вона виймала з печі і звала нас їх скуштувати.Аромат вирував ..мммм! Дякую,Подоляночко, за смакоту!
Повідомлення відредагував Майя Шутенко - 4 жовтня 2012 22:40
Ти знаєш, я вже собі вибрала таку тактику - якщо дозволяє розмір, то кладу торт до морозилки на трошечки - масло швидко схоплюється, середина не встигає охолодитися - і працюй!!! Через хвилин 20 вже можна накривати.
Майя Шутенко,
Цитата: Майя Шутенко
згадала і своє дитинство,бабусині пиріжки
Маєчко, дякую щиро!!! Я за собою таке замітила - трохи попечу супер-модне і до старого вертаюся