Пляцок "Яблучний"Це улюблений пляцок моєї бабусі, він їй подобається за смак, за дешевий набір продуктів і за те, що з цього рецепту вона робить їх два.
А рецепт мені колись дала файна пані Марія Рекетчук з Яремче.
2-3 яйці
1/2 ст сахару
1 ст кисляку
1/2 п. маргарину
Все це розтерти+ 1 ст. л. з верхом амонію, розведеного молоком (0,5 стакана теплого).
Муки скільки вбере, так, щоб замісити тісто як на печиво густиною.
Попекти коржі = 10
Приготувати крем: почистити яблука, порізати на скибки десь приблизно на трьох літрову катрюлю + трохи води, протушити. Коли яблука розваряться + 3 ст.л. сметани, цукор і ваніль на смак. Можна ще + корицю
В кінці + 100 г масла.
Коржі перемастити, але всі десять паляниць роблять пляцок зависоким - можна сміливо ділити на два. Зверху залити шоколадною помадкою за улуюбленим рецептом.
Смачного!!!