М’ясні трояндочки на пісному заварному тісті Рецепт, знову ж таки з кукорами. дякую автору за ідею.
Слова авторські. Фото моє.
тісто:
кип'яток 300 мл
олія 150 мл
сіль 0,5 чайної ложки
борошно, скільки візьме
начинка:
фарш 400 г
яйце сире 1 шт
цибуля 1 шт або пучок зеленої
спеції за смаком
селера 1/4 коренеплоду (за бажанням)
огірок квашений 1-2 шт
сирок плавлений 1 шт
заливка:
морква 1-2 шт
цибуля 1-2 шт
спеції і трави за смаком
м’ясний бульйон чи вода
сметана 200 мл
Опис:
В глибокій тарілці швиденько змішати олію, кип’яток і сіль, перемішати і поступово, але швидко додавати борошно. Обережно перемішувати ложкою!!!
Коли тісто уже буде не таке гаряче, але ще достатньо тепле, додати борошно, але уже вимішувати тісто рукою.
По консистенції тісто має вийти достатньо пружним, щоб не рватися при розкачуванні і різних маніпуляціях.
Розкотити тісто в прямокутник.
З фаршу, яйця, дрібно порізаної цибулі і спецій, замісити начинку.
Рівномірно розкласти її по тісту. Зверху посипати натертою селерою.
На край скласти квашений огірок, у мене четвертинки, і натертий сирок.
Закрутити в рулет і порізати на шматочки, десь по 3 см шириною. Я ріжу на 12 частин, з практикою число саме виробилось на мою форму.
Для заливки:
Моркву і цибулю подрібнити і протушити на олії до готовності, додати бульйон і сметану, перемішати. Бульйону додавати стільки, щоб вийшло достатньо заливки, щоб вкрити наші розочки до країв. Розочки скласти у форму для запікання, так, щоб залишився простір між ними, і залити заливкою, якщо її буде замало, просто долити ще трохи бульйону і, акуратно, перемішати ложкою між розочками.
Духовку нагріти до 180 — 200 градусів і запікати 20 — 30 хвилин.
Цікава варіація до вечері. Моїм сподобалося.