Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Дріжджова випічка, булочки, пиріжки і т.д.
наТуся
5 вересня 2011 16:04
Повідомлення #241


Файна господиня
  • 51

Репутація: 579
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 576
Реєстрація: 30.11.2010

ICQ:--

Бали: 1835


--------------------
Очі бояться, а руки стараються і роблять...
Перейти на початок сторінки
eleneska
19 жовтня 2011 00:35
Повідомлення #242


Молода господинька
  • 34

Репутація: 340
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 278
Реєстрація: 30.11.2009

ICQ:--

Бали: 923
Пиріжки з мого дитинства. Завжди пекла за цим рецептом, який , і не знаю звідки взяла. В моєму старенькому записничку записаний як "Пиріжки нашвидкоруч".
І так, беремо 1 склянку молока теплого, розводимо у ньому 30 гр. дріжджів, кидаю в опару ще чуть цукру і ложку борошна. Поки дріжджі бродять. Розбиваю 2 яйці з 3 ст.ложками цукру, чуть солі, і даю по 2 ложки сметани, олії і маргарину розтопленого(разом виходить 6 ст.ложок жиру). Просіваю 4 склянки борошна і туди вливаю все і замішую тісто, даю йому підійти.
Зазвичай я на свою сімейку беру потрійну порцію. І також пресовані дріжджі можна замінити сухими.
Коли виробляю пиріжечки, то ще даю трішки підійти на декові, і тоді змащую яйцем і в духовку. Печу з різними начинками.
Шкода, що не сфотографувала в розрізі, але скажу, що виходять пиріжки м"ягкі і пухкі. Смачного!

Перейти на початок сторінки
Soni
19 жовтня 2011 10:11
Повідомлення #243


Файна господиня
  • 51

Репутація: 2592
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1893
Реєстрація: 22.10.2010

ICQ:--

Бали: 6901
Цитата: eleneska
Пиріжки з мого дитинства.

Пиріжки як сонечко, і рецепт простий в приготуванні, Дякую
Перейти на початок сторінки
lana
12 листопада 2011 14:21
Повідомлення #244


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1764
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 3240
Реєстрація: 3.01.2010

ICQ:--

Бали: 4355
Пиріг "Оленка- зміючка" ( Варіант оформлення "Коси з сиром"РЕЦЕПТ ТУТ)

Усі діти люблять казки. Не виняток -і моя внучка. Вчора читали на ніч казку про Оленку-зміючку. А сьогодні, коли я дістала з морозилки тісто (за рецептом Наталочки), малеча закомандувала: "Бабунь, зліпи мені Оленку- зміючку". На днях я шукала їй мультик про удава й папугу і випадково наткнулася на ідею оформлення хліба від Н. Прохорової з Поваренка.ру- "Відпочиваючий удав". А так як для дитини - що удав, що зміючка- все одно, то ж вирішено: перетворимо удава в Оленку- зміючку.

То ж дала тісту підійти ( до речі, мені здається, що дріжджове тісто після морозилки- пухнастіше, а я майже після кожної випічки шматок тіста закидаю про всяк випадок).



Розкатала жгути, начинила один творожною масою, а другий- мороженими вишнями з цукром , уклала в форму. Трішки тіста (за порадою автора) залишила для прикрашання: голова- у формі трикутника + надбрівні дуги, очі- ліщина, маленькі приплюснуті кульки по всьому тілу- плями)


Даю підійти, змазую яйцем Випікаю.

пиріг виходить високим, пухнастим, смачним.

З таким апетитом внучка ще не їла ніколи. Довелося навіть зупиняти: мовляв, гадючки за раз багато їсти не можна!

Перейти на початок сторінки
zhanetka
12 листопада 2011 16:03
Повідомлення #245


Файна господиня
  • 51

Репутація: 618
Група: Кондитер
Повідомлень: 538
Реєстрація: 13.05.2011

ICQ:--

Бали: 1690
Лана, такий гарнючий пиріг, видно що від душі зроблений, а ось мені чомусь дріжджоіе тісто не вдається. :winked: :3fb:
Перейти на початок сторінки
vika
12 листопада 2011 16:36
Повідомлення #246


Файна господиня
  • 51

Репутація: 168
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 400
Реєстрація: 27.08.2010

ICQ:--

Бали: 882
Лана, оригінальне оформлення. Дякую за ідейку.
Перейти на початок сторінки
Tatiana
12 листопада 2011 16:47
Повідомлення #247


Файна господиня
  • 51

Репутація: 557
Група: Кондитер
Повідомлень: 963
Реєстрація: 9.07.2011

ICQ:--

Бали: 2747
lana, пиріг чудовий. :3fb: Гарно оформлений. А який гарний на розрізі, такий апетитний, що хочетться його спробувати. :m0554:
Перейти на початок сторінки
lana
12 листопада 2011 17:07
Повідомлення #248


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1764
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 3240
Реєстрація: 3.01.2010

ICQ:--

Бали: 4355
Цитата: zhanetka
мені чомусь дріжджове тісто не вдається. :winked: :3fb:

Мені. по правді, теж довго не вдавалося. А потім у якусь мить "прорвало". А от здобне тісто вперше по- дорослому вийшло за рецептом від Майї Шутенко "вельми смачне ", а потім за цим рецептом - від Наталі, за що я їм не втомлююся дякувати. Легке в приготуванні і дУже смачне.
vika,
Tatiana,

Дякую усім за добрі слова, за плюсики. :a0a:
Перейти на початок сторінки
Фрезія
18 листопада 2011 22:17
Повідомлення #249


Файна господиня
  • 51

Репутація: 319
Група: Кондитер
Повідомлень: 444
Реєстрація: 24.09.2011

ICQ:--

Бали: 1632
Розани





Дріжджі пресовані 10 г (2 ч.л. сухих)
Цукор 60 г
Вода тепла 200мл
Масло вершкове розтоплене 60 г
Яйце взбовтане1 шт.
Сіль 1 ч.л.
Борошно пшеничне 500г

Я замішувала в хлібопічці. Програма "Тісто" 1 год. 30 хв.

Дріжджі розкришити на дно відерка, додати цукор, залити теплою водою. Потім взбовтане яйце, борошно, сіль, вилити масло. Можливо, при замісі треба буде додати зовсім трохи муки.
Дати тісту підійти.

Розділити на 8 частин. Кожну розкачати в тонку паляничку. Краї завернути, притискаючи їх. Коли розанчик завернутий, придавити його долонею і трохи прим"яти краї до середини.
Розмістити розани на деко. Залишити на 30 хвилин.

Тим часом приготувати штройзель (масляні крихти)
30 г борошна, 30 г цукру, 15 г вершкового масла з холодильника розтерти руками, чи за допомогою блендера. Я ставлю готовий штройзель в холодильник.

Духовку нагріти до 190*
Розани змастити жовтком з молоком. В середину покласти 1ч.л. повидла чи варення (чорничне, сливове, вишневе, абрикосове... на Ваш смак).
Я поклала варене згущене молоко, бо ніхто не хотів лізти в погріб за варенням, а розанчиків дуже хотілося :smile:
Присипати штройзелем і в духовку до готовності на 15-18 хвилин.
------------------------------------------------------------------------------
Краще брати начинку не дуже рідку, тоді не просяде як у мене
-------------------------------------------------------------------------------
Рецепт взяла на сайті Кафешка.
І ще знайшла таке фото у Циганки
Перейти на початок сторінки
Pakahontas
18 листопада 2011 22:22
Повідомлення #250


Молода господинька
  • 34

Репутація: 31
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 78
Реєстрація: 21.04.2011

ICQ:--

Бали: 231
Записую собі в зошит такі апетитні. :tongue:
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 23 листопада 2024 06:53

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 26
Гостей: 12
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100