Розани
Дріжджі пресовані 10 г (2 ч.л. сухих)
Цукор 60 г
Вода тепла 200мл
Масло вершкове розтоплене 60 г
Яйце взбовтане1 шт.
Сіль 1 ч.л.
Борошно пшеничне 500г
Я замішувала в хлібопічці. Програма "Тісто" 1 год. 30 хв.
Дріжджі розкришити на дно відерка, додати цукор, залити теплою водою. Потім взбовтане яйце, борошно, сіль, вилити масло. Можливо, при замісі треба буде додати зовсім трохи муки.
Дати тісту підійти.
Розділити на 8 частин. Кожну розкачати в тонку паляничку. Краї завернути, притискаючи їх. Коли розанчик завернутий, придавити його долонею і трохи прим"яти краї до середини.
Розмістити розани на деко. Залишити на 30 хвилин.
Тим часом
приготувати штройзель (масляні крихти)
30 г борошна, 30 г цукру, 15 г вершкового масла з холодильника розтерти руками, чи за допомогою блендера. Я ставлю готовий штройзель в холодильник.
Духовку нагріти до 190*
Розани змастити жовтком з молоком. В середину покласти 1ч.л. повидла чи варення (чорничне, сливове, вишневе, абрикосове... на Ваш смак).
Я поклала варене згущене молоко, бо ніхто не хотів лізти в погріб за варенням, а розанчиків дуже хотілося
Присипати штройзелем і в духовку до готовності на 15-18 хвилин.
------------------------------------------------------------------------------
Краще брати начинку не дуже рідку, тоді не просяде як у мене
-------------------------------------------------------------------------------
Рецепт взяла на сайті Кафешка.
І ще знайшла таке фото у Циганки