Яруська,ага, мені головне, щоб не доктор Хаус, бо я на ньому засинаю на третій хвилині)))
-------------------- Боже, дай мені душевний спокій, щоб прийняти те, що я змінити не можу Дай мені сили, щоб змінити те, що я можу і мудрість відрізнити одне від другого
Начинка - 500 гр улюбленого варення або повидла без сиропу. У мене варення з ревеню і лимонів (рецепт напишу влітку коли буду закручувати )
Приготування Дріжджі розвести в молоці з цукром і 2 ст лож муки. Дати побродити. Додати всі решту інгрідієнти і замісити пухке тісто. Залишити у теплому місті прикривши рушником, щоб підійшло. Потім тісто розділити на два і розкачати два круглі коржі. На одну половину накласти щедро варення і скрутити рулетом.( те ж і з другим) Викласти на змащений жиром пергамент і дати ще підійти. Змазати зверху розбитим яйцем , або якщо ні, то після випічки, ще гарячий посипати цукровою пудрою. Випікати у духовці 210 - 220 градусів - 45 хв.
З дріжджів теплого молока та 1 стол лож цукру робити опару (дати щоб дріжджі почали бродити). Потім додаємо всі решту інгрідієнтів і замішуємо пухке тісто. Змазуємо трошки олією і накриваємо посудину рушником. Має підійти майже у два рази. Робимо начинку: Мак запарити та перетерти, горіхи підсмажити та подрібнити, змішати усі інрідієнти. Тісто підмісити розділити на двоє (буде вда рулетики) і розкачати на паляницю, викласти начинку і зкрутити рулетиком. Змастити білком і ще дати трошки підійти. В духовку на 35 хв, випікати при температурі 200 градусів.
приготування дріжджі розвести в теплому молоці, додати решту ігрідієнтів, замісити пухкеньке тісто, потавити його в тепле місце на годинку щоб підійшло. потім ще трохи підмісити, зформувати булочки, покласти на змащене жиром деко і дати булочкам ще підійти. Змазати розбитим жовтком перед випічкою. Пекти 30 хв при 180 градусах.
Дівчата,хочу поділитись з вами рецептом пиріжків,можливо хтось так і робить,але я була вражена коли взнала,а тісто-смачнюче-присмачнюче і м"яконьке!!!а секрет в тому,що коли робите опару-то потрібно закип"ятити воду,і розтопити в ній смалець,потім даєте дріжжі,трошки цукру,муки і ставити щоб підросло...а потім вже додаєте 1 яйце,ще цукру і муки,скільки забере...Ставити щоб підросло і виробляєте пиріжки.