Маківник0,5 кілограми муки ( можна трохи більше )
250 грам маргарини
150 грам цукру
5 яєць ( 2 цілих і 3 жовтки)
50 грам дріжджів
3 столові ложки кефіра чи сметани
Дріжджі розвести в кефірі ( сметані ), маргарин перемішати з мукою, додати все решта і замісити тісто, поділити на 2 частини.Одну частину викласти у форму змащену жиром, потім макову начинку і зверху знову тісто. Ставити на ніч у формі, а ранком пекти.
Макова начинка: 300 грам маку запарити і втерти, додати
3 яйця
250 грам цукру
100 грам масла
Мої зміни: тісто поділила на три частини,а до маку додала 100 гр мел. горіхів і трохи ізюму
Рецепт від ksenja-30 з livejournal