ІНЕСА
Та звичайно що поділіться.Вже чекаю
Майя Шутенко
Пишіть,ми чекаємо!
Дівчата, вибачайте, що заставила чекати! Тільки прийшла, чергувала під час виборів. Вже пишу рецепт.
Завиванець з маком та горіхами.Тісто:70 г дріжджів,
0,5 л молока (я давала трохи менше),
1 пачка розтопленого маргарину,
2 ст. ложки сметани, або кефіру,
1 скл. цукру,
8 яєць (в мене було лише 4, але це справи не зіпсувало!)
ванільний цукор,
приблизно 2 літри муки.
Дріжджі посипати цукром, додати небагато теплого молока, залишити, щоб почали бродити. Жовтки (4 шт.) збити з половиною цукру до пухкої маси. Білки (2 шт.) збити з рештою цукру на піну. Всі складники змішати і вимісити негусте еластичне тісто. Покласти в тепле місце, щоб підійшло.
Начинка:2 скл. мелених горіхів, 1 скл. запареного ( я варила 20 хв.) і змеленого маку, 2-3 ст. ложки мелених сухарів, додати пів скл. цукру.
2 білки, що залишилися, збити з пів скл. цукру. Все вимішати.
Коли тісто підійде, поділити на 4 частини, з кожного зробити завиванець. Покласти у форму для випікання, поколоти вилкою і дати підрости. Випікати при т-рі близько 190 градусів.
Мені начинки вистачило лише на 2 завиванці, бо давала багато. Інших два зробила з яблуками.
Це рецепт із маминого старого зошита.
Вибачайте, може щось незрозуміло написала - це мій дебют.
Вийшли смачні завиванчики! Навіть мій менший, який дуже вередливий до їди, сьогодні цілий день просить пляцка!
Ага, ще забула написати: це рецепт на велику форму, в мене вона має 42 на 25 см. З одної порції виходить 2 форми по 2 завиванці, тобто всього 4.
Ще забула написати - до начинки я додавала родзинки.
І ще - до начинки 2 білки було трохи замало. Смак не зіпсувався, але начинка вийшла загуста і важко розмащувалась по тісті. Отакі поправки.