Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Дріжджова випічка, булочки, пиріжки і т.д.
Софія06
18 грудня 2009 15:03
Повідомлення #21


Файна господиня
  • 51

Репутація: 315
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 610
Реєстрація: 10.10.2009

ICQ:--

Бали: 570
Маково-горіховий завиванець
Перейти на початок сторінки
Настя
2 січня 2010 19:27
Повідомлення #22


Молода господинька
  • 34

Репутація: 1
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 94
Реєстрація: 23.11.2013

ICQ:--

Бали: 72
Булочки- завитушки з маком

1 стакан молока, 1 чайна ложка сухих дріжжів, 70 грам розтопленого маргарину, 2 яйця, 5-6 ложок цукру, трохи солі, мука, мак.
В молоці розвести дріждж з цукром і сіллю. Додати розтопленого маргарину, яйця, муку і замісити тісто. Тісто повинне один раз піднятися.
Розкатати змастити збитим яйцем і посипати густо сухим маком. Завернути щільно в рулет. Порізати на куски 3см. Ставимо на протвінь зрізом донизу, щоб підросли. Пекти 15-20хвилин при 180 градусах.

Перейти на початок сторінки
Volo-shka
11 січня 2010 16:33
Повідомлення #23


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1950
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1646
Реєстрація: 26.10.2009

ICQ:--

Бали: 2713
Плетінка із фруктовою начинкою

Для тіста : 500 г борошна
1 пак. сухих дріжджів
1/4 л молока
60 г масла
60 г цукру
2 яйця
дрібка солі

Для начинки : Горіхово-карамельна маса
1 лимон
100 г сушених абрикос
100 г посічених лісових горіхів
2 яблука
50 г ізюму

Для змащування : 1 ст. л. лимонного соку
40 г цукрової пудри
30 г вершкового масла

1. Приготувати дріжджове тісто.
2. Поки тісто підходитиме, готуємо горіхово-карамельну суміш.
100 г горіхів пропустити через м"ясорубку. Із 100 г цукру, 50 г води і 1/4 ч. л. уксусу зварити сироп (в нитку), трошки охолодити , додати 1 ст. л. лимонного соку і горіхи. Добре перемішати.
2. Помити лимон, натерти цедру та вижати сік. Абрикоси нарізати тонкими смужками. Яблука почистити і натерти на терку. Додати ізюм і все перемішати.
3. Тісто розкачати в прямокутник товщиною у великий палець.
На тісто ріввномірно розкласти начинку , залишаючи вільними краї приблизно 1 см.
Звернути тісто рулетом. З одного боку трохи стиснути.
4. Потім починаючи приблизно на 3 см від стисненого кінця, розрізати тісто вздовж пополам. Сплести обидві половинки і укласти плетінку на змащене деко внутрішніми сторонами вгору.
5. Плетінку накрити рушником і залишити ще на 30 хв, щоб тісто підійшло ще раз.
6. Випекти в духовці при температурі 180 градусів, близько 40 хв.
Розтопити вершкове масло, розмішати його із лимонним соком та цукровою пудрою і змастити цією сумішшу ще гарячу плетінку.

Смачного!
Рецепт із журналу "CIASTA DOMOWE" за 1997 рік.
Перейти на початок сторінки
Яруська
17 січня 2010 09:54
Повідомлення #24


Файна господиня
  • 51

Репутація: 449
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1148
Реєстрація: 29.11.2009

ICQ:--

Бали: 1174
Дівчата, хто любить дріжджову випічку, можу поділитися рецептом доброго завиванця. Вчора спекла з горіхово-маковою начинкою та з яблуками. Вийшло смачно. Шкода, що не можу вам показати фото - зарядний від фотоапарата десь зник із хати! fellow am
Перейти на початок сторінки
ІНЕСА
17 січня 2010 10:59
Повідомлення #25


Файна господиня
  • 51

Репутація: 184
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 731
Реєстрація: 14.10.2009

ICQ:--

Бали: 453
Яруська
можу поділитися рецептом доброго завиванця.

Та звичайно що поділіться.Вже чекаю belay tongue
Перейти на початок сторінки
Майя Шутенко
17 січня 2010 11:19
Повідомлення #26


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1835
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1999
Реєстрація: 27.11.2009

ICQ:--

Бали: 163
Яруська!
Я дуже люблю пекти із дріжджового тіста пиріжки з різними начинками,а щось новеньке-то це цікаво!
Пишіть,ми чекаємо! winked
Перейти на початок сторінки
gutka
17 січня 2010 15:33
Повідомлення #27


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1408
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 4109
Реєстрація: 19.07.2009

ICQ:--

Бали: 7223
Булочки по-баварські

Перейти на початок сторінки
Яруська
17 січня 2010 19:40
Повідомлення #28


Файна господиня
  • 51

Репутація: 449
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1148
Реєстрація: 29.11.2009

ICQ:--

Бали: 1174
ІНЕСА
Та звичайно що поділіться.Вже чекаю

Майя Шутенко
Пишіть,ми чекаємо!

Дівчата, вибачайте, що заставила чекати! Тільки прийшла, чергувала під час виборів. Вже пишу рецепт.

Завиванець з маком та горіхами.

Тісто:

70 г дріжджів,
0,5 л молока (я давала трохи менше),
1 пачка розтопленого маргарину,
2 ст. ложки сметани, або кефіру,
1 скл. цукру,
8 яєць (в мене було лише 4, але це справи не зіпсувало!)
ванільний цукор,
приблизно 2 літри муки.
Дріжджі посипати цукром, додати небагато теплого молока, залишити, щоб почали бродити. Жовтки (4 шт.) збити з половиною цукру до пухкої маси. Білки (2 шт.) збити з рештою цукру на піну. Всі складники змішати і вимісити негусте еластичне тісто. Покласти в тепле місце, щоб підійшло.

Начинка:

2 скл. мелених горіхів, 1 скл. запареного ( я варила 20 хв.) і змеленого маку, 2-3 ст. ложки мелених сухарів, додати пів скл. цукру.
2 білки, що залишилися, збити з пів скл. цукру. Все вимішати.
Коли тісто підійде, поділити на 4 частини, з кожного зробити завиванець. Покласти у форму для випікання, поколоти вилкою і дати підрости. Випікати при т-рі близько 190 градусів.
Мені начинки вистачило лише на 2 завиванці, бо давала багато. Інших два зробила з яблуками.

Це рецепт із маминого старого зошита.
Вибачайте, може щось незрозуміло написала - це мій дебют. feel
Вийшли смачні завиванчики! Навіть мій менший, який дуже вередливий до їди, сьогодні цілий день просить пляцка!
Ага, ще забула написати: це рецепт на велику форму, в мене вона має 42 на 25 см. З одної порції виходить 2 форми по 2 завиванці, тобто всього 4.
Ще забула написати - до начинки я додавала родзинки.
І ще - до начинки 2 білки було трохи замало. Смак не зіпсувався, але начинка вийшла загуста і важко розмащувалась по тісті. Отакі поправки.
Перейти на початок сторінки
ІНЕСА
17 січня 2010 20:59
Повідомлення #29


Файна господиня
  • 51

Репутація: 184
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 731
Реєстрація: 14.10.2009

ICQ:--

Бали: 453
Яруська,
Дякую,ЯРУСЬКА!Деколи вже так надоїдають торти і пляцки що хочеться просто доброго чогось ,по-домашньому смачного.І тоді ми точно будем пекти ваш завиванець.Бо тісто гарне і здобне.Дякую!!!!!!!!! winked
Перейти на початок сторінки
Коко Шанель
21 січня 2010 07:37
Повідомлення #30


Файна господиня
  • 51

Репутація: 358
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 724
Реєстрація: 19.09.2009

ICQ:--

Бали: 415
Яруська ! Гарний рецепт завиванчика!

gutka! А булочки просто королівські! Читала рецепт, там рослинні олія, я давно помітила, що дріжджові вироби з олією завждти якісь невагомі, пухнасті...
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 27 квітня 2024 10:05

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 29
Гостей: 24
Користувачі: FrankZig
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100