Пиріжки на заварному дріжджовому тісті Дуже мені сподобалось тісто в роботі і пиріжки на смак дуже пухкенькі,спекла вчора ввечері,а вони і сьогодні дуже м'ягесенькі.
Отже,беремо:
1 ч.л.солі,
воду( 1 скл. окропу,1 скл.не гарячої кип'яченої води) 2 скл.,
дріжджі(17,5 г.сухих)-50 гр.свіжих,
борошно( 3 ст.ложки для заварювання,і приблизно 500 гр.до замісу) приблизно 570 гр.,
цукор 2-3 ст. ложки(можна більше і менше,в залежності від начинки),
олія-3 ст.ложки.
Змішати борошно,сіль,цукор і олію.Залити окропом і добре вимішати,щоб однорідно заварилось.Трошки охолодити.В теплу суміш додати дріжджі,склянку не гарячої води.Поступово додати борошно замішуючи тісто як на пиріжки.З тіста сформувати кульки і дати 5 хвилин постояти.Сформувати пиріжки з будь-якою начинкою і пекти в духовці( в мене 30 хвилин на максимальному газі) або смажити у великій кількості олії.Смачного!Рецепт з сайту поваренок.ру.