Creme De Parisienne- кремові парижанки
Булочки надзвичайно м"які, смачні і ніжні. Крем чудово поєднується з тістом. Можна зробити в шоколадному варіанті чи з додаванням лимонної нотки.
Спробуйте, смак просто казковий!
Борошно 250 г
Дріжджі свіжі 10 г
Цукор 50 г
Сіль 1/4 ч.л.
Сухе молоко 8г
Масло вершкове 25 г
Яйце куряче (або 2 білка) 25г
Вода 130мл
Для крему:
Борошно 26 г
Цукор 60г
Молоко 200г
Масло вершкове 25 г
Жовтки -2 шт- біля 36 г
Ванілін
Я замішувала в ХП, програма "Тісто", 1 год 30 хв. з однією обминкою. Додавала ще трохи борошна, тісто дуже м"яке.
Крем: всі компоненти заварити, крім масла. В процесі добавила ще трохи борошна для густини. Потім додати масло, перемішати і дати охолонути.
Готове тісто розділити на 8 частин і зробити булочки.
Булочки перекласти на деко і нехай підійдуть. Змастити яйцем, посипати кунжутом або пелюсткам мигдалю.
Випікати при 180*.
Рецепт з сайту Хлібопічка.