Яблучний струдельПотрібно:- 1 стакан молока
- 30 гр дріжджів
- 3,5 - 4,5 ст муки (200 грам ємність склянки)
- 1 яйце
- 4 ст ложки масла
- 0,5 ст цукру
- дрібка солі
- 1 яйце для змащування
для начинки
- 400 гр очищених порізаних кубиком яблук
- 2 ст лож цукру
- кориця.
- цедра та сік половинки лимону
Приготування:Дріжджі розвести у теплому молоці, додати цукор, муку, яйця, сіль, мало. Замісити пухке тісто. Муку раджу додавати по трошки, тому що різні фірми муки можуть давати різну густину. Тому краще домісити. Тісто накрити рушником і дати підійти у два рази. Тісто поділити на дві частини. Кожну не надто тонко розкатати і ножем розділити на три частини уздовж паляниці. У кожну смужку викладаємо начинку та защіпаємо немов вареник і повертаємо швом до низу.І так усі 6 утворених частинок.
Потім заплітаємо із трох утворених джгутиків - косичку.
От і вуаля. Незвичайний та оригінальний вигляд традиційного пирога, готовий до випікання. Залишилось змазати розбитим яйцем та можнапосипати маком, сезамом чи горіхами. Ще 20 хвилин потрібно почекати , щоб готовий струдель підійшов.
Ставимо в духовку розігріту на 200 градусів для випікання на 40 хв.
Чекаємо та насолоджуємось ароматом випічки та кориці.
Най краще різати після повного вистигання, тоді краще видно ось ці дирочки з яблучками :)