Т о р т «Б о м б а »( з книги Д-ра Еткера "Десерты,пирожные,печенье,кексы"
125г м’якого масла або маргарину
125г цукру
1 пакетик ванільного цукру
4 яйця
50 г муки
4 ч л розпушувача( без верха)
10г какао-порошку
75г мелених лісових горіхів(я брала мелену кокосову стружку)
100г тертого шоколаду
Для начинки:
1 ст вишень
2 банани
2 ст л лимонного соку
500мл збитих вершків(або сметани)
2 пакетика желатину для вершків(я брала 1 пакетик звичайного)
25г цукру(я дала трошки більше)
1 пакетик ванільного цукру
1.Масло або маргарин збити міксером на самій високій швидкості до пухкої піни.Поступово додавати цукор і ваніль.Збити до однорідної маси.Поступово додати жовтки(кожен жовток прибл.через пів хвилини).
2.Муку змішати з розпушувачем і какао-порошком,просіяти через сито,змішати з мелетими лісовими горіхами і натертим шоколадом.Порціями домішати до масляної маси на середній швидкості міксера.Білки збити в круту піну і теж домішати до тіста.Тісто викласти в форму ,змащену жиром ,діаметром 26 см.Покласти випікати при 180*(попередньо розігріти) .Пекти 30 хв.
3.Випечений торт залишити ,щоб постояв в формі,потім виняти з форми і залишити ,щоб повністю остив.
4.В готовому коржі вибрати середитку ложкою,щоб залишилися бортики шириною1-2 см.Вибране тісто розкришити в миску.
5. Для начинки банани почистити,розрізати вздовж пополам і сбризнути лимонним соком.Викласти в корж.Рівномірно розкласти між ними вишні.
6. Вершки(сметану) збити,змішати з желатином(попередньо приготованим по інструкції),цукром і ваніліном.У формі куполу викласти на фрукти.Крем засипати розкришеною серединкою (трішки придавити).Торт покласти в холодильник на 1 годину.