ВСІМ ПРИВІТ !!! Вчора готувала дуже смачний східний десерт ХАЛВАС ),так його називають в Греції. Отже, любителям східної випічки та десертів
ХАЛВА з манної крупи
1склянка - 250г1скл оливкової олії ( я даю трохи більше ніж половину склянки)
2 скл крупної манки
3 ст л кунжутних зернят
3 ст л родзинок
3 ст л кедрових горішків ( я давала подрібнені грецькі горіхи)
Я ще додала покришену курагу
Для сиропу:2,5скл цукру
2,5 скл води
Паличка кориці
3-4 гвоздики
Цедра свіжого лимону
Нагріти олію ,додати манну крупу і смажити на малому вогні до легкого золотистого кольору.Добавляємо горішки,родзинки,кунжут і ще трішки перемішуємо.
Тим часом готуємо сироп.Воду ,цукор,корицю,гвоздику,лимонну цедру – все разом заварюємо ,поки почне гуснути.
Коли манна крупа стала золотистого кольору,потрохи вливаємо гарячий сироп і добре перемішуємо.Коли додали весь сироп,помішуйте ,поки не загусне.
Готову халву зняти з вогню,розкласти по формах і покласти в холодильник ,щоб охолола.
Перед подачею посипати корицею
СМАЧНОГО !