Шахматне печиво225 г масла або маргарину
1 1/4 ст. цукрової пудри
1 ч.л. ваніліну
1 яйце
3 ст. муки
3 ст.л. какао-порошку
1 жовток+ 1 ст.л. молокаТісто.
Збити масло з цукровою пудрою. Додати яйце і ванілін. Вмішати
2 ст. муки, і розділити тісто на 2 частини. У одну з них додати какао-
порошок.Потім підмішувати муку в кожну частину доки тісто перестане прилипати до рук . Це тісто не потребує ні соди, ні
розпушувача, оскільки наше завдання отримати плоске печиво з чітким
малюнком.Охолодити обидві частини в холодильнику 1 годину, загорнувши в харчову плівку
(аби масло трохи застило і було легко розтачувати).Перед розтачуванням розділити ще раз кожну частину навпіл. Одну з них
залишити на столі, а другу покласти в холодильник.
Розтачування.Розтачати біле тісто в прямокутник, товщиною 1 см і нарізувати
брусками такої ж ширини - 1 см. Те ж саме зробити і з
шоколадним тістом. Потім, змастивши боки, збитим і змішаним з
молоком, жовтком, сладаємо бруски в шаховому порядку (у 3 ряди
і 3 "поверхи").Дістати з холодильника відкладені частини тіста і розтачати їх
завтовшки 0,5 см і шириною 12 см (3х 3 х 3 х3), аби можна було
обернути наші бруски. Змастити тісто жовтком і
"загорнути" в нього приготовані шахові бруски.
Знову відкласти в холодильник на півгодини для охолоджування.
Розігріти духовку 160С.
Застелити пергаментом деко, нарізувати печиво пластинками,
завтовшки 7 мм, і випікати 15 хв до готовності, але не даючи
зарум'янитися, інакше пропаде шаховий ефект.