Пропоную вам скористатися одним з різновидів рецепта, та спекти надзвичайно смачний
торт" Захер"
Шоколадний бисквіт Склад масло 135 гр.
цукрова пудра-45 гр.
шоколад 135гр.
солі на кінчику ножа
ванільний цукор 1ч.л.
яйці -6 шт.
цукор 180 гр
мука -135 гр.
Спочатку печемо шоколадний бисквіт
135 гр розмякшеного масла,додати до нього 45 гр цукр.пудри - все взбиваємо до біла. Далі розтоплюємо в мікрі 135 гр чорного шоколаду, щоб не менше 75 % какао,чуть охолодити і додаємо до масляної суміші. Також додаємо чуть солі,1ч.л. ванільного цукру.Взбиваємо.
Беремо 6 яєць відділяємо білки і жовтки.
Жовтки по черзі додаємо в шоколадно масляну суміш і не перестаємо взбивати.
Білки взбиваємо з 180 гр цукру до піків.
Перекладаємо білки у миску і по трошки додаємо до них шоколадно-масляну суміш. все дуже помаленько мішати лопаткою.Коли все вимішаємо зверхи по трошки додаємо 135 гр муки ,обовязково просіяти.Готове тісто в змащену і застелену форму.
Випікаємо 180 гр-1 год .(можна і менше часу випікати. до сухенького сірничка)
Випечений корж повинен остудитися до 6 год.Далі беремо ніж-пилку, і розрізаємо на два або три коржі .
Робимо
абрикосовий конфітюр - беремо 300 гр абрикосового варення або джема додаємо 50 мл води кипятимо, і поливаємо коржі складаємо торт.
Для оформлення торта зверху варимо шоколадну помадку і дуже щедро поливаємо на торт зі всіх сторін.
Склад помадки:шоколад гіркий 100 гр +масло 35 гр+вершки 85 мл це все довести до кипіння далі зня ти з плити додати меду-35 мл+ абрикосовий джем -165 мл + какао пудра-25 мл все змішати та покрити торт.Охолодити до 3 год Смачного!
Рецепт кондитера О.Селезньова.http://www.youtube.com/watch?v=fjfxI7HGaKU&feature=related