Рекомендую всім господиням скористатися
рецептом виготовлення домашнього томату.Я вже пять років не купую томат в магазині, бо роблю свій домашній натуральний, без добавок і консервантів.
На зиму закриваю до 45 півлітрових баночок.Вистачає на 1 рік до нового сезону.
Отже необхідно взяти зрілі помідори вимити їх і переробити на кухонному комбайні - я це роблю насадкою тією,що для дерунів.
Далі всю перероблену масу зливаю у велику кастрюлю і варю на повільному ( але так щоб кипіло )вогні до 3 год,періодично помішуючи. Додаю сіль,можна чорний молотий перець, інші приправи,це вже до смаку. Закручую у стерильні гарячі банки.Кришки перед закруткою протираю спиртом.Ось і все.
Смачного!