Салат із баклажанів
Рецепт від колеги Оксани.
Для рецепту необхідно взяти
5 кг баклажанів
0,5 кг часнику
1 кг червоного болгарського перцю
0,5-1 л олії
250 мл оцту
200 гр солі.
Баклажани вимити, почистити, порізати довгенькими сужками( десь на8 частин порізати баклажан) посолити та залишити на години 2. Потім юшку що виділиться злити.Далі жаримо баклажани на сковорідці маленькими порціями,щоб кожен шматочок був підрумянений з усіх сторін, коли підрумяниться трішки зменшуємо вогонь, щоб баклажани протушилися до готовності.
Заправку чосник, перець чистимо та пропускаємо через мясорубку,додаємо оцет.
Далі пожарені баклажани складаємо в півлітрові банки-так, щоб було два шари заправки.Майже до половини набити баклажанами банку ,далі 2 ложки заправки,далі вже знову баклажани і під кришку знов дві ложки заправки.Так у баночці спресувати ,щоб соку вистачило до самої кришки.
Заправку можна всю не використовувати,4 ложки столових заправки на 0,5 л банку вистачає для дуже гарного смаку.Виходить 9 -0,5 літрових банок.
Стерилізуємо 25-30 хв. Закриваємо.
Смачного!