Глінтвейну в інтернеті є безліч рецептів і масса варіантів.... І строгості в приготуванні нема. Отже , якщо ви хочете приготувати глінтвейн і у вас якогось складника нема, то не переживайте - робіть з того, що є...
Я пропоную вам спробувати мій рецепт, дуже запашного глінтвейну
750 гр вина червоного сухого ( будь-якого)
250 гр води
4 ст лож. меду
8 бутончиків гвоздики
8 шт. духмяного перцю
8 шт. чорного перцю
2 шт. лаврового листа
8 горошин коріандру
1 ч. лож. кориці
на кінчику ножа меленого мускатного горіха
цедра з одного лимона
У воду виложити всі спеції, мід, та довести до киніння. Прокипятити 5 хв, щоб спеції віддали свій аромат. В кінці кипіння додати потерту цедру з лимона і виключити маринад. Паралельно на маленькому вогні розігріти вино. Основний принцип глінтвейну
ВИНО НЕ ПОВИННО ЗАКИПІТИ!!!. Коли вино розігріється приблизно до 70 градусів, влити до нього зварений маринад, проціджений через сито. Потримати глінтвей на вогні ще 5 хв, але не дати закипіти!
Цей напій подають в спеціальному глиняному посуді, який довго зберігає тепло! Але, якщо такого у вас нема, то не розчаровуйтесь)))) пийте з чого маєте, головне, щоб в гарній компанії)))
Приємної вам бесіди в холодні зимові вечори з гарячим, ароматним глінтвейном!!!