на 3-4 порції: 3-4 середні яблучка 1-2 ч. л. меду 1 столова ложка вина або води спеції за бажанням (мелена кориця, гвоздика чи кардамон) 3-4 ст. л. вівсяних пластівців 1 ст. л. подрібнених горіхів
Яблука почистити і порізати невеличкими кусочками. В невеличкій каструльці розігріти воду(вино), мед і спеції. Додати яблука і варити на невеличкому вогні 5-7хв. На розігрітій сухій сковороді підсмажити 1-2 хв пластівці з горіхами. В посудину викласти яблука і посипати пластівцями з горіхами. Поставити у мікрохвильову піч на 5-7 хв на функцію гриль, або у духовку при 220 градусах. Подавати теплим або холодним.
Десерт дуже оригінальний на смак і корисний, а також не містить цукру що важливо для тих хто на дієті.
|