|
5 кг перцю болгарського 1 л оцту 6% 360 мл олії 200 мл меду 2 ч.л. солі 1,5 ч.л. кориці 10-12 шт. гвоздики 10-12 гор. чорного перцю 3-5 гор. духмяного перцю 8-10 лаврових листочків 2 головки часнику
Перець помити, видалити хвостики і насіння, порізати соломкою чи на четвертинки. Оцет, олію і мед довести до кипіння. Додати спеції (крім часнику) і варити 5 хвилин. Всипати в маринад перець, знову довести до кипіння і варити 5-7 хвилин. В стерильні теплі банки покласти зубець часнику, накласти перець, долити маринадом та закатати. Смачного !
P.S. Вихід - 10-12 півлітрових банок. Перець смачний, використовую як окремо (салат), так і до різних страв (додаю до борщу, рагу). Оцту даю на 150-200 мл менше. Замість 1 л 6% можна взяти 650 мл 9% +350 мл води. Замість мелу можна використати 1,5 скл. цукру.
Джерело: Рецепт з власного записника (колись давно переписала з якогось польського сайту)
|
|