|
100-120 г міксу салатів на ваш смак 100 г тунця 1 помідор 1 огірок 3 ст. л. консервованої кукурудзи 1- 2 яйця 10 шт. маслин 1 скибка житнього хліба французький соус
Для соусу: 4 ст. л. оливкової( соняшникової) олії 1 ст. л. гострої гірчиці 1 ст. л. оцту 1 дрібка солі 1 дрібка чорного меленого перцю
Для початку готуємо соус. В невеличкий салатник кладемо гірчицю, в яку по-трошки вводимо олію, весь час помішуючи вінчиком( принцип майонезу) і доводимо до однорідної консистенції. Солимо, перечемо, додаємо оцет і перемішуєм. Соус має бути гострим на перший погляд,та головне, щоб був посолений. Тому, пробуйте на свій смак.Якщо вийшов надто густим, можна добавити трішки води, але зовсім небагато.
Готуємо яйце- пашот В невеличку, бажано високу, посудину наливаємо воду,( я це роблю в літровій кастрюльці) , даємо закипіти. Додаємо до неї півчайної ложки оцту. У велику ложку чи невеличку кружку вибиваємо яйце. В ємності з кипячою водою робимо воронку і за нею пускаємо яйце. через хвилину- півтори ваше яйце-пашот повинно бути готовим. Легко виймаємо і даємо стекти лишній воді. На таку велику порцію салату я люблю робити 2 пашоти. Готуємо грінки Все дуже просто) Скибку житнього хліба ріжем на довільні шматки.Я завжди роблю по-різному, все залежить від того, як ми плануємо їсти цей салат)))(про його поїдання розкажу пізніше). Шматочки обсмажити на сухій сковороді з двох сторін. Найкраще, якщо цей процес робити паралельно зі збиранням салату, щоб вони залишились теплими..
Збирання салату Берему найбільшу плоску тарілку в домі)))) Всі інгредієнти розкладуємо по всій її площині: спочатку помитий, висушений салат, потім грубо( хто на скільки любить) різані огірок та помідор, кукурудзу, оливки, тунець. Все гарно поливаємо соусом.( практично порція соусу йде на таку кількість інгридієнтів). В центр викладуємо пашот,збоку тарілочки грінки.
Все співвідношення складників відносне...якщо вам чогось забагато чи замало, можете відкорегувати на свій смак.
Щодо поїдання, як і обіцяла))) ЗадуВмка та, щоб ви теплу гріночку вмокували в рідкий жовток і паралельно вилкою черпали інші складники...одни словом, смакота!!! Все, як я люблю))). Якщо ж ви такі любителі пашоту, як ми з чоловіком, можна зробити його і два. Я тоді грінки ріжу дрібніше, викладую пашот на них і просто вилкою проколюю яйце, яке розтікається по всьому салату і стає своєрідною ще однією заправкою до нього, а грінки ще одним інгредієнтом.( так як в мене на фото) Тому, варіанти можна вибирати під настрій) Та спочатку раджу спробувати перший...оригінальний варіант))) ........і СМАЧНОГО!!!!!!
Джерело: Цей нехитрий рецепт взяла у місцевому пабі)
|
|