|
1 кг. баранини (можна філе, а можна й з кісточкою) 1 корінь пастернаку 1 корінь петрушки 2 морквини 3 стебла селери 300 мл червоного сухого вина 200 мл води свіжемелений чорний, духмяний білий перець гвоздика сіль.
Баранину розділити на порційні шматки, обжарити на сухій гарячій сковорідці. Перекласти в глибоку сковороду чи казанок, посолити, поперчити. Всі коріння нарізати кружальцями, стебла селери - на шматки товщиною в 1,5 см. На сковорідці після м'яса залишився вижарений сік та жир - в цьому соусі на великому вогні обжарити овочі, в кінці додати вино, перемішати, додати до м'яса. Додати води, щоб м'ясо було до половини покрите рідиною. Тушити на маленькому вогні до готовності м'яса (години дві, дві з половиною). Я для цієї страви маю спеціальний девайс - скороварку. Така велика товстостінна каструля, яка герметично закривається, і в якій утворюється дуже високий тиск. В скороварці баранина готується 25 хвилин.
Джерело: рецепт з кулінарної телепередачі
|
|