Тісто: 1 яйце 50 г маргарину 1 скл. цукру 1 скл. теплого молока + 1 ст. л. амоняка приблизно 4 склянки борошна
Крем: 4 скл. молока 1 скл. цукру 1 яйце
3 ст. л. борошна 3 ст. л. крохмалю 0,5 скл. молока
250-300 г кокосової стружки 400 г вершкового масла
Замісити м'яке тісто і розділити на 6 коржів. Розкатати тоненько і пекти так, щоб вони не потемніли, слідкувати дуже уважно.
Крем: 4 скл. молока 1 скл. цукру 1 яйце перемішати та довести до кипіння.
Окремо взяти 3 ст. л. борошна + 3 ст. л. крохмалю + 0,5 скл. молока перемішати та влити тонкою струйкою в кипляче молоко.
Крем трохи поварити до густоти, постійно помішуючи. Додати кокосову стружку в гарячий крем, поставити остигати. Масло збити. По ложці додавати крем і гарненько збивати. Перемастити коржі.
P.S. Вага пляцка 2,200. Виходить 36 шматків.
|