|
Форма 22*30 Слойоне тісто: 250 г маргарину 4 яєчних жовтки 1скл.сметани 3 скл. борошна 2 ч.л. розпушувача
6 білків 1 склянка цукру приблизно 600гр вишень без кісточок (1л банки вишень у власному соку) 2ст.л.крохмалю
Горіхово-кокосовий корж: 6 білків 1скл.цукру 100гр волоських січених горіхів 100гр кокосової стружки 1ч.л. розпушувача 1ч.л.крохмалю
Вишневий крем: 1скл.вишневого соку(що залишився від вишень) Крохмаль 3ст.л. цукор 200гр масло 300гр.
Слойоне тісто:Борошно,розпушувач перетерти з маргарином,додати жовтки і сметану,замісити тісто, розділити на 4 частини.Білки добре збити з цукром,вмішати просіяний крохмаль.Розкачуємо по формі одну частину тіста,наколюємо його виделкою,викладаємо половину вишень і змащуємо половиною збитих білків,накриваємо другою частиною тіста.Печемо при 180град 40хв.Спекти таких два коржі.
Горіхово-кокосовий корж:Білки збити з цукром до густої піни,легко вмішати кокос,горіхи і просіяний крохмаль з розпушувачем.Пекти 30 -35хв.при 180град
Вишневий крем: Розмішати в невеликій к-ті соку крохмаль.Решту соку з цукром довести до кипіння,тонкою цівкою вливати розчинений крохмаль і постійно помішуючи варити до загустіння.М'яке масло збити до біла,по-одній ложці додавати вишневу масу і збивати. Збираємо:слойоний корж з вишнею,крем,горіхово-кокосовий корж,крем,слойоний корж, крем.
Джерело: Ідея пляцка звідси і мої доповнення та зміни
|
|