Тісто: 8 яєць
300 г цукру
300 - 400 г борошна
300 г маргарина
1 пачка розпушувача
Жовтки розтерти з цукром і маргарином, білки збити. Все добре вимішати, спекти 1 корж, розрізати горизонтально.
Макова начинка: 1,5 склянки маку запарити і перемолоти
1 скл цукру
50 г масла
2 яйця
Все добре розтерти.
Сирна начинка:800 г сиру перекрутити
50 г масла
1 скл цукру
6 жовтків
Добре розтерти, додати 6 збитих білків
В форму викласти сирну масу, на неї макову і пекти на помірному вогні десь 45 хв.
Крем: 1 скл молока
1 скл цукру, ванільний цукор
Окремо вимішати 0,5 скл молока з 1 ст л борошна і 1 ст л крохмалю, влити молоко з цукром, довести до кипіння. Як загусне, зняти з вогню, охолодити і збити з 250 г масла.
Один корж змазати половиною крема, накласти сирно-маковий
корж і змастити залишками крема. Зверху дрібно наламати другий
корж з тіста, на нього викласти фрукти і залити желе.
Мої коментарі: якщо ви впевнені, що вам получиться гарно залити пляцок желе - то будь-ласка... Але в мене так не вийшло, в мене желе або застигало сильно і я не змогла вилити на корж, або було дуже рідке. І фрукти якщо дасте свіжі, то треба з'їсти тоді його скоро, шоб фрукти не зіпсувались. Мені здається, що ось так було б краще: взяти поламати корж і вимішати його з кремом і викласти на верх. Але безперечно, пляцок вийшов дуже смачним, соковитим, не сухим і цікавим!
Спеціально для відвідувачів http://dreamfood.ua
Рецепт від Татусі. Дякую! Було дуже смачно!