Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Випічка » Пляцок "Пияк"
 

Пляцок "Пияк"

10 квітня, 2013  |  Коментів (5)  |  Рубрика: Випічка, Пляцки (випічка Західної України)
 

Пляцок "Пияк"

Бісквіт
3 яйця
6 ст. л.цукру
6 ст. л. олії
6 ст. л. борошна
1 ч. л. порошку до печива

Маковий корж
6 білків яєчних
0,5 скл. цукру
0,5 скл. маку сухого
0,5 скл. кокосової стружки
* 1 скл.- 250 мл

Крем
500 мл молока
3 жовтки яєчних
1 п. пудингу
3 ст. л. крохмалю
3 ст. л. борошна
4 ст. л. цукру
250 г масла

Джем ягідний
250 мл
Найкраще - з чорної смородини

Бісквіт

Білки збити, вкінці додати цукор та збити до стійкості. Зменшивши обороти міксера, додати жовтки. Влити олію. Борошно вимішати з порошком до печива та легенько підмішати до яєць.
Форму 20 на 30 см застелити пергаментом та змастити жиром. Вилити готове тісто та випікати до готовності (до"сухої палички")
Готовий охолоджений бісквіт розрізати надвоє.

Маковий корж
Білки збити. Додати частинами цукор та збивати до стійких піків. Легко ложкою розмішуючи, додати мак та кокосову стружку.
Форму 20 на 30 см застелити пергаментом та змастити жиром. Вилити готове тісто та випікати до готовності.

Крем
Жовтки розтерти з цукром, додати крохмаль, пудинг, борошно та 200 мл холодного молока. Добре розтерти до однорідної маси. Решту молока закип'ятити, зменшити вогонь та вилити яєчну суміш у гаряче молоко. Варити, помішуючи, поки не загусне. Охолоджену масу розтерти з маслом.
**Мої зміни - замінила звичайне борошно кукурудзяним та зменшила його кількість з 3 ст.л. до 2 ст.л.
***Пудинг брала сметанковий (вершковий)
Джем
Можна використати будь-яке Ваше улюблене повидло чи джем. Головне, щоб воно не було дуже рідким і намащувалося гарно на корж. Я використала персикове повидло.

Збираємо пляцок
Один бісквіт змащуємо джемом, накриваємо зверху маковим коржом. Зверху викладаємо весь крем (кілька ложок можна залишити для декору верхнього коржа) і прикриваємо другою половиною бісквіта. Прикрашаємо по бажанню.

Смачного !

Джерело: Рецепт пляцка знайшла на сайті przystole.blox.pl
Пляцок смачний. Спробуйте !

Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 

#1 написав: Darka (10 квітня 2013 20:49)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 677
Гарний пияк,треба печи.Має бути смачний ,видно зразу по фотографії.Дякую за рецепт. b5a


--------------------
Коли береш наповняються руки,коли віддаєш наповняється серце.
 



#2 написав: daisy (15 квітня 2013 21:31)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 37
А чому саме пияк? На вигляд вроді смачний і тверезий... t0292
 



#3 написав: solomiyasobko (24 квітня 2013 03:56)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 6
доброго вечора дівчаткка!
у мене питання, скажіть маковий корж при якій температурі пекти?
як безе? 100%?
 



#4 написав: Natalyi (22 липня 2013 17:34)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 43
Цитата: solomiyasobko
у мене питання, скажіть маковий корж при якій температурі пекти?
як безе? 100%?

ні, пекти як звичайний корж, вінбуде м*якенький


--------------------
Головне в житті - це СІМ'Я ! Кaр'єрa - не чекaє Тебе вдомa, гроші - не витруть Твої сльози, a слaвa - не обійме Тебе вночі ...
 



#5 написав: marichka86 (5 травня 2016 18:17)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 11
Смачненький і швидко робиться.
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька ()
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ ()
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka ()
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ ()
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ ()
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська ()
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka ()
Запитання.
  Пише Натонька ()
Східниця
  Пише Чуня ()
Поможете голосами?
  Пише galalviv ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 23
Гостей: 18
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100