|
Корж 2 яйця /середнього розміру/ 100 г цукру 10 г ванільного цукру 1 ст сметани / 250 мл/ 3 ст л какао 10 г розпушувача для тіста 300 г борошна
Крем І 1 банка варенної згущівки 200 г вершкового масла 200 г несоленого арахісу /смаженого/
Крем ІІ 2 ст л ванільного пудингу (можна 2 ст л кукурудзяного крохмалу та ванільний ароматизатор) 150 г цукру 2 скл молока (500 мл) 200 г вершкового масла
Шоколадна глазурь 150 г шоколаду 50 г вершкового масла 50 мл вершків.
Готуємо корж. Яйця взбиваємо з цукром, додаємо сметану. Окремо змішуємо та пересіюємо сухі компоненти борошно, розпушувач, какао. Далі в цю суміш вливаємо яйцево-сметанну суміш. Випікаємо корж у формі діаметром 26 см при температурі 180-200°C до готовності (перевіряємо зубочисткою). Готовий корж охолодити і розрізати на 2 частини.
Готуємо перший крем. Масло кімнатної температури взбиваємо до білого, додаємо згущівку по 1 ст л продовжуючи взбивати, 1 ч л коньяку (рому). Підсмажений арахіс трохи подрібнити (у пакетик з-під молока чи кефіру кладемо горіхи, зверху розкачуємо качалкою) і змішати з кремом.
Готуємо пудинговий крем. 450 мл молока вилити у каструлю і довести до кипіння. 50 мл холодного молока розмішати 2 ст.л. пудингу та 100 г цукру, влити у кипяще молоко при постійному помішуванні. Проварити 5 х в на невеликому вогні до загустіння. Охолодити. Масло кімнатної температури взбити до білого і додавати по 1 ст л охолодженого пудингу. Пудинг та масло мають бути однакової температури, інакше крем звернеться!
Починаємо збирати торт. Змащуємо пудинговим кремом №2 перший корж і кладемо у холодильник на 15 хв . Дістаємо з холодильника і викладаємо арахісовий крем № 1 повністю.
Беремо другий корж, змащуємо пудинговим кремом № 2 і накладаємо змащеною стороною на корж змащений кремом . Змазуємо торт зі всіх боків кремом № 1. Кладемо у холодиильник, щоб крем охолов, а в цей час робимо шоколадну глазурь.
Усе розчиняємо на маленькому вогні до однорідної маси. Глазурь має охолонути до кімнатної температури. Дістаємо торт з холодильника, покриваємо глазурью та подрібненим арахісом. Смакуйте
P.S. Рецепт від http://vitoria.livejournal.com/
|
|