Тісто: 6 яєць розділити на білки і жовтки
1 ст. (200 г) цукру
3/4 ст. (110 г ) самовосx. муки
100 гр мелених грецьких горіxів
Крем:1 пачка (250мл) вершків (33-38%)
2 ст. л. цукрової пудри
лимонна цедра
Крем на верxний корж: 150г гіркого шоколаду
1 п. вершків (250 мл) (33-38%)
Роз'ємна форма 26 см
Духовка 180 С
1. Взбити на високій швидкості білки, поступово, добавляючи цукор, в міцну піну.
2. Потім добавити жовтки і збивати ще 5 хвилин.
3. Знизити швидкість роботи міксера до мінімума, добавити муку та горіхи. Перемішати до однорідної маси.
4. Викласти тісто в форму (дно форми обкласти папером для випічки) і поставити випікатись 30 хв. або до сухої палички.
5. Коли бисквіт остигне розрізати на дві частини.
6. Намастити перший корж кремом і накрити верхнім коржем
7. Намастити верхній корж и боки шоколадним кремом
Крем між коржами:
1. Збити вершки з цукровою пудрою.
2. Добавити цедру і акуратно перемішати.
Крем на верхній корж і на боки:
1. Розтопити на водяній бані або в мікро шоколад.
2. Вершки добре збити. Вручну добавити остиглий до кімнатної температури шоколад і добре розмішати.
Можна їсти одразу, а можна дати тортику настоятися (що ше краще) ніч в холодильнику.
Спеціально для відвідувачів http://dreamfood.ua
(Рецепт из книги "Угат шавуа" от Паскаль-Рубин) надрукований в блозі Соні-бухгалтера