Бісквіт:
Горіхи змолоти в борошно.
Яйця ділимо на білки і жовтки. Жовтки розтираємо з цукром і горіхами подрібненими. Збиваємо до білого. На водяній бані топимо шоколад.
Додаємо в яєчно-горіхову суміш. Білки збиваємо в міцну піну.
Борошно перемішуємо з какао і додаємо до тіста. Додаємо пару ложок збитих білков.Обережно вводимо білки, що залишилися. Отримуємо тісто для ОДНОГО коржа! Виливаємо тісто в застелену форму 20см.Пекти 15-20 хв.Так само випікаємо другий корж.
Грильяж:
У пательню насипаємо цукор і додаємо мед. Нагріваємо до розплавлення цукру.Коли цукор розчиниться і суміш придбає карамельний колір швидко перемішати і зняти з вогню. Відразу ж вмішуємо горіхи.На заздалегідь розстелений пергамент виливаємо наш гарячий грильяж і розрівнюємо. Охолоджуємо.Подрібнюємо в мілку крихту.
Вершково-шоколадний крем:
Замочуємо желатин в 2 ст.л. молока. І розчиняємо його в мікрохвильовці головне щоб молоко не закипіло.Жовтки збиваємо з цукром.Знижуємо швидкість, але не перестаємо збивати і вливаємо обережно гаряче молоко.
Ставимо миску на водяну баню і варимо до загустіння. При цьому продовжуємо збивати! Суміш сильно збільшиться в об'ємі хвилин через 10 повинна загуснути. Важливо не перетримати.Розтоплюємо шоколад і додаємо в крем. І так само чинимо з желатином.Обережно перемішуємо.Всі вершки 150гр і 150гр збиваємо.Половину збитих вершків додаємо до шоколадного крему.
На самій низькій швидкості міксера вводимо вершки в крем.Один корж кладемо назад у форму і заливаємо нашим вершково-шоколадним кремом. Розрівнюємо і прибираємо в холодильник застигати.
Медово-вершковий крем:
Замочуємо желатин в 2 ст.л. молока. І розчиняємо його в мікрохвильовці.Жовтки збиваємо з цукром.Збиваючи додаємо гаряче молоко з медом.Ставимо миску на водяну баню і продовжуємо збивати і варити. Збиваємо поки суміш не загусне.Додаємо розчинений желатин і гарненько перемішуємо. Охолоджуємо.У остиглий крем додаємо решту половину збитих вершків і грильяж.Гарненько змішуємо.Дістаємо форму з холодильника і накриваємо другим коржем.Заливаємо вершково-медовий крем і розрівнюємо. Прибираємо в холодильник на 2 години щоб загус крем.
Заливаємо торт шоколадною глазур'ю.Я зробила подвійну порцію грильяжа для фігурок з нього і прикрасила ними торт.
Джерело: Рецепт з нету і мої зміни.