|
Пісочне тісто: 100 г чорного шоколаду 200 г вершкового масла 50 г цукрової пудри 250 г борошна
Обліпиховий крем: 500 г обліпихи 5 яєць 200 г цукру 60 г масла 10 г желатину
Шоколадний ганаш: 100 мл вершків 130 г чорного шоколаду
Тісто: шоколад розтопити на водяній бані, охолодити. Борошно,пудру і м'яке масло змішати, додати розтоплений шоколад, замісити тісто. Покласти в холодильник на 1 годину. Тісто викладати у форму товщиною приблизно пів сантиметра (відривати кусками тісто і приминати руками ). Боки робимо трохи грубші. Зверху кладемо папір з вагою (квасоля, горох ) і випікаємо при 180 гр 20 - 25 хв.
Шоколадний ганаш: у каструльку кладемо шоколад, додаємо вершки, ставимо на вогонь.Доводимо до кипіння, щоб маса стала однорідною. Охолоджуємо.
Обліпиховий крем: обліпиху подрібнюємо в блендері, перетираємо через сито. Отримане пюре викладаємо в миску і ставимо на водяну баню (вода має бути не високої температури ). Сюди ж додаємо злегка збиті яйця та цукор, перемішуємо. Коли крем нагріється додаємо масло і варимо крем до загустіння. Охолоджуємо, додаємо розведений желатин. Збираємо торт: на корж виливаємо шоколадний ганаш, ставимо в холодильник до застигання. Коли захолоне, зверху виливаємо обліпиховий крем і знову у холодильник.Смачного!
Джерело: Передача "Все буде добре " випуск № 273.
|
|