|
Тісто: 165 г борошна 90 г вершкового масла 1\4 ч. л. солі 3-5 ст. л. холодної води ************************ Начинка: 900 г яблук 50 г цукру 30 г вершкового масла лимонний або абрикосовий джем
Дуже люблю випічку з яблуками. Часто печу цю галету, виходить смачно!
У великій мисці змішати борошно і сіль. Додати масло, нарізане шматочками.Спочатку ножем, а потім руками перетерти все "крихту"... Додати 3-5 ст. л. холодної води і виделкою розім'яти тісто до еластичності. Замісити тісто на столі. Сформувати в кулю і відправити його в холодильник. Духовку розігріти до 220 градусів. Підготувати яблука помити, очистити від шкірки і серцевини. Порізати яблука на часточки. Дістати тісто з холодильника. Розкачати його в діаметрі близько 38 см, присипавши стіл і тісто невеликою кількістю борошна. На деко покласти пергаментний папір, присипати трохи борошном і перекласти тісто з допомогою качалки - насправді, тісто настільки комфортне, що це робиться дуже легко і приємно:) Укласти часточки яблук по колу, залишивши від краю 4 см на бордюр.Присипати яблука цукром, розкласти шматочки масла і підняти краї тіста, сформувавши бордюр... Випікати 45 хвилин, поки яблука не зарум'яняться і не стануть м'якими. Готову галету ще гарячою змастити джемом з допомогою пензлика і дати їй трохи "віддихатися". Подавати теплою.
Джерело: З сайту Юлії Висоцької "Їмо вдома", автор: Єва. http://www.edimdoma.ru/retsepty/28115-yablochnaya-galeta
|
|