|
2-3 яблука сік половини лимона 50-100 г цукору 1/2 ч. л. кориці Для бісквіта: 100 г вершкового масла 50-100 г цукру 2 яйця 170 г борошна 1 ч. л. розпушувача щіпка солі 1 пачечка ванільного цукру
Духовку попередньо розігріти до 160 градусів. Яблука очистити від шкірки і серцевини. Нарізати тонкими часточками. Злегка полити лимонним соком, щоб яблука не потемніли. Збити вершкове масло, цукор і ванільний цукор. В окремій мисці змішати борошно, розпушувач і сіль. Додати в масляну суміш злегка збиті яйця і 1/4 борошна. Добре перемішати. В тісто додати решту борошна і вимісити до однорідності. На дно порційних формочок або на дно форми для пирога розкласти яблука. Полити яблука лимонним соком, посипати цукром і корицею. Якщо яблука дуже кислі, тоді потрібно трохи більше цукру. Викласти тісто на яблука, рівномірно розподіляючи ножем поверхню бісквіта. Відправити в духовку на 60-85 хвилин, до золотисто-рум'яного кольору. Якщо температура буде вище 160 градусів, верх пудингу може тріснути, але це ніяк не вплине на смак випічки. Подавати можна як у теплому вигляді, так і в холодному.
P.S. У рецепті яблука запікаються у власному соці з цукром, лимонним соком і корицею, під ніжним, ванільним бісквітом - просто нема слів!!!
|
|