|
Тісто: 5 скл. борошна 1 пачка маргарину 1 скл. сметани рідкої
яблука 1 ч. л. крохмалю 1 ч. л. цукру
Маргарин потерти на терці та руками перетерти із борошно, додати сметану та замісити м'яке тісто. Поділити тісто на 16 - 20 кульок та поставити в холодильник на 3 години. Потім вийняти та, підсипаючи борошном, добре розкатати качалкою кульки. Яблука із шкіркою порізати на середнього розміру шматочки (почистити лише від серединки). Покласти на край кілька шматочків яблука (з розрахунку 1/4 середнього яблука на 1 вертуту) та посипати їх 1 ч. л. цукру та 1 ч. л. крохмалю (чайні ложечки без гірки). Скрутити в рулет, загорнувши краї всередину. Змастити деко олією та викласти вертути так, щоб вони не стикались між собою. Пекти при температурі 180 градусів по Цельсію 30 хвилин. Готові та охолоджені вертути посипати цукровою пудрою.
|
|