Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Випічка » Пляцки (випічка Західної України) » Слойка з яблуками
 

Слойка з яблуками

28 квітня, 2013  |  Коментів (22)  |  Рубрика: Випічка » Пляцки (випічка Західної України)
 

Слойка з яблуками

Тісто:
2 п. маргарину
6 ст. л. сметани
3 жовтки
борошна скільки забере

яблука
лимонне желе

Крем:
масло +заварений пудинг

Маргарин посікти з борошном (сікти для мене довго,тому я ставлю маргарин на 30 хв. в морозилку, а потім тру на тертці,пересипаючи борошном).
Додати збиті жовтки зі сметаною. Швиденько замісити тісто, приблизно як на вареники і поставити в холодильник на 12 годин.
Потім випікати коржі, обов'язково проколюючи виделкою, щоб не утворювались пухирці.
Випечені коржі перемащувати кремом, перекладаючи пластинками яблук (яблука попередньо відварити в сиропі)
Крем масло + заварений пудинг
Зверху пляцок змастити кремом, викласти яблука і залити лимонною галяреткою (желе)

P.S. Форма 35/35, вага-4 кг

Джерело: Рецепт із записника, печу його давно.Завжди вдається.

Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 

#1 написав: Тереза (28 квітня 2013 13:27)


Група: Кондитер
Коментарів: 626
Дякую за чудовий рецепт,дуже люблю слойку з яблуками!
 



#2 написав: KASYA (28 квітня 2013 15:37)


Група: Кондитер
Коментарів: 361
Смачний пляцок!


--------------------
Інколи серце бачить те, що не видно очам
 



#3 написав: Darka (28 квітня 2013 21:13)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 677
Це самий любимий пляцок у нас.Ну дуже смачно love


--------------------
Коли береш наповняються руки,коли віддаєш наповняється серце.
 



#4 написав: Натонька (13 травня 2013 11:36)


Група: Адміністратор
Коментарів: 497
Дякую за пляцок! Накінець-то вдався. Пекла щось по чотирьох рецептах і вічно щось було не то. а тут - результат дуже добрий. тільки яблука певно пасують більш кислі, щоб трошки був контраст, я солодко-кислі взяла.


--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
 



#5 написав: Galina_Nedomirko_ (13 травня 2013 17:07)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 177
Натонько,такий високий в тебе пляцок,але бачу гарно різався.
А коржі мені виглядають коричневі ніби перепечені,чи то так на фото?
А яблука найкраще брати Ранет.Якщо не маю,то в сироп,додаю лимон,або трошки лимонної кислоти.Тоді вони винні і не розварюються.
 



#6 написав: Натонька (13 травня 2013 17:33)


Група: Адміністратор
Коментарів: 497
Galina_Nedomirko_,
Дуже-дуже високий, то точно)))
Коржі певно та, перепечені трохи, я вічно боюсь, аби сирі не були, а деколи просто пропускаю момент, коли треба виймати))) Я давала Ліголь вроді... Не додумалась про лимонну кислоту або лимон, буду мати на увазі, дякую


--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
 



#7 написав: Galina_Nedomirko_ (13 травня 2013 18:05)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 177
Цитата: Натонька
деколи просто пропускаю момент, коли треба виймати)))

Вони швидко печуться,бо тоненькі.Як тільки трошки порумяніють виймаю.
 



#8 написав: Канарейка (13 травня 2013 22:10)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 143
в мене трішки інший рецептик, і в крем масляний додаю по ложці того сиропу, в якому яблука варені, яблука- ранети, тож його дуже люблю.
 



#9 написав: aliona21 (24 вересня 2013 20:34)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 8
А 2 пачки маргарину, це скільки грам? m0554
 



#10 написав: Galina_Nedomirko_ (25 вересня 2013 18:39)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 177
Цитата: aliona21
А 2 пачки маргарину, це скільки грам?

500 гр.
 



#11 написав: nataha (21 листопада 2013 18:09)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 2
Скажіть докладно про крем....Як заварювати пудинг,і скільки масла.
 



#12 написав: semerjak (21 грудня 2013 16:37)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 3
а скільки коржів виходить на цю дозу?
 



#13 написав: Galina_Nedomirko_ (22 грудня 2013 16:57)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 177
Цитата: semerjak
а скільки коржів виходить на цю дозу?

Залежно яка форма.Як печу у формі 35*35,то 6 коржів.

Цитата: nataha
Скажіть докладно про крем....Як заварювати пудинг,і скільки масла.

Вибачаюсь,пропустила запитання.
Пудинг заварюю по інструкції,але ще додаю 1 скл. цукру.
Масла точно не скажу,завжди на око беру.
 



#14 написав: coxana02 (1 травня 2014 11:20)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 4
Підскажіть як заливати зверху галяретку, гарячою чи вже трохи остигшою? І чи можна такий пляцок пекти з готового слойоного тіста?
 



#15 написав: Galina_Nedomirko_ (4 травня 2014 16:52)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 177
Цитата: coxana02
Підскажіть як заливати зверху галяретку, гарячою чи вже трохи остигшою?

В жодному разі не можна гарячою заливати,вся просочиться в пляцок.
Вже писала,ще раз скопіюю.
Заварити галяретку за інструкцією,взявши наполовину менше води.Нехай
охолоджується.Торт чи пляцок, теж бажано поставити в холодильник.
Заливати галяреткою тоді,коли вона почне гуснути.Потрошки,ложкою лити по фруктах.Фрукти холодні і відразу застигає.
Найголовніше не пропустити той момент,коли галяретка починає гуснути.Я можу деколи повторно по два-три рази її розігрівати.
І чи можна такий пляцок пекти з готового слойоного тіста?
Можна.Знаю,що мої знайомі печуть.Мені з такого добре.Яблук не жаліти,тоді гарно ріжеться.
 



#16 написав: ryslanaua (12 січня 2015 13:41)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 7
Пекла цю слойку, тільки з деякими змінами. Смачна ,дякую!
 



#17 написав: chajka (14 квітня 2015 09:17)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 94
Смачний пляцок, крем робила пудинговий, і яблука беріть кисленькі smile
 



#18 написав: Наталюня (14 квітня 2015 11:31)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 88
chajka, дуже гарний пляцок получився!
Пекла і я слойку, правда зі змінами. Крем робила масляно-заварний на жовтках і додавала вишні (то через брак часу, задумувала спочатку з яблуками, а потім в процесі замінила на вишні, щоб не тратити часу на варіння яблук в сиропі). Результатом задоволена - смакота вийшла.
Дуже мені сподобалось тісто, так гарно слоїлося. Правда при перемащуванні намучилась - всі ті пухирці кришилися і тягнулися за ложкою з кремом, в результаті виходила якась така каша - крем і купа крихт від тіста вперемішку. То тільки в мене так було чи може ще хтось з таким стикався? Я, до речі, пекла на домашньому маслі, а не на маргарині. Можливо, це має значення, може то масло зробило тісто таким крихким?
 



#19 написав: Наталюня (15 квітня 2015 09:58)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 88
ось фото моєї слойки
 



#20 написав: dgirina (8 вересня 2015 12:39)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 65
:) ото апетиту собі набрала від тих ваших слойонних тортиків winked - треба терміново і мені рецептиком скористатись .


--------------------
ІРИНА
 



#21 написав: PenneyDaf (21 вересня 2016 14:02)


Група: Гості
Коментарів: 0
Підкажіть як в сиропі відварити яблука. Дякую
 



#22 написав: Galina_Nedomirko_ (25 вересня 2016 22:43)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 177
Цитата: LudaAnna
Підкажіть як в сиропі відварити яблука.

1 скл.води+2 скл.цукру+трошки лим.соку поставити щоб закипіло.кидати яблука (не всі відразу ,а порціями,)трошки проварити і витягувати на тарілку.
Яблука почистити і нарізати пластинками.
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька ()
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ ()
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka ()
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ ()
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ ()
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська ()
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka ()
Запитання.
  Пише Натонька ()
Східниця
  Пише Чуня ()
Поможете голосами?
  Пише galalviv ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 12
Гостей: 10
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100