200 г цукру 160 мл рослинної олії 60 г несолодкого йогурту (кислого молока, сметани) 3 яйця 250 г борошна 1 ч.л. розпушувача 2 ч.л. кориці 1 ч.л. мускатного 0,5 ч.л. солі 260 г моркви 100 г горіхів пекана (додавала горішки, які вдома були)
Олію змішуємо з цукром і намагаємося добре все розмішати. Додаємо йогурт (кисле молоко, сметану) і добре перемішуємо. А потім по одному вводимо яйця. Додали одне, добре перемішали, повторили. Змішуємо в окремій мисці сухі інгредієнти. Моркву тремо на терці (або в блендері). Горіхи (вибираєте за вашим смаком) дрібно рубаємо або перемелюємо на м’ясорубці чи у блендері. Поступово в кілька етапів додаємо борошно в рідке тісто. Вкінці вводимо моркву і горіхи і все перемішуємо. Форму для випічки змащуємо маслом (берете невеликий шматочок і рукою змащуєте стінки і дно), посипаємо борошном і гарненько струшуємо форму так, щоб мука покрила масло. Надлишки струшуємо. Випікаємо при 170 градусах 30-40 хвилин. Все залежить від розміру форми і висоти коржа. Торт виходить гарної текстури: і пухкий і пружний. Можна випікати у мультиварці 45-50 хв режим «Випічка» і 10 хв залишаємо у мультиварці.
Смакуйте на здоров"я.
P.S. З цього тіста вийдуть смачні пончики чи бублики які будуть готові через 10-15 хв
Джерело: Рецепт від andychef
|