|
350 г тертих на дрібній тертці свіжих очищених кабачків 0,5 ч. л. солі 190 г пшеничного борошна 250 г цукру 1 ч. л. ванільного цукру 1 ч. л. розпушувача 0,5 ч. л. соди 4 ст. л. какао 1 ч. л. кориці 2 яйця 120 г йогурту (кислого молока або кефіру) 60 г вершкового масла 100 мл соняшникової олії 2 ст. л. розчиненої чорної кави (можна і заварної)
Натираємо кабачок на дрібній тертці, додаємо сіль і відставляємо на 30-40 хв, щоб виділився сік. Збиваємо яйця з цукром, потім додаємо олію, йогурт (я додавала кисле молоко), каву. У окремій мисці змішуємо усі сухі інгредієнти, просіюємо і додаємо до рідких, змішуємо. Потім віджимаємо трохи кабачок і додаємо до решти інгредієнтів. Усе ретельно вимішуємо. Я скористалася міксером. Тісто має бути як густа сметана. Готову суміш виливаємо у змащену маслом форму і випікаємо 45 хв при 180 градусах у духовці або 55 хв у мультиварці. Смак кабачка не відчувається, кекс ніжний. Смачного.
Джерело: Простори інтернету
|
|