Для тіста: 1скл. кисляку - саме молоко гарно скисло в горнятку 15г дріжджів 1/2 ч.л. солі 1 ч.л. цукру Все розкалатати, щоб дріжджі розпустилися. Потім додати:
1,5 - 2 скл. води (можна й молока, але й на воді дуже смачно) 2 яйця
Вимішуючи (чи збиваючи в комбайні), підсипати муку - щоб стало як сметана - тому к-сть муки не пишу. Збити, щоб не було комочків, в кінці додати 2 - 3 ст.л. олії. Поставити в тепле місце, щоб підросло.
Потім не помішуючи набирати тісто черпаком і наливати на пательню - як налисники. Якщо тісто загусте - розвести водою чи молоком.
До налисників приготувала грибну підливку і за сніданком згадали студентські часи і кафе "Корівку" біля палацу Потоцьких - це була їх фірмова страва.
P.S. Рецепт також є в авторській темі ось тут
|