|
Тісто: 3 яйця 2-3 ст. л. цукру 3 ст. л. олії 0,5 ч. л. соди 2 скл. борошна 0,5 л молока
Начинка: 3 скл. мелених горіхів 3-4 ст. л. вареного згущеного молока (з верхом) 2 ст. л. коньяку 6-7 ст. л. свіжовижатого апельсинового соку (за бажанням) 0,5 л банка вишень у власному соці
Вишневий соус: 100 мл вишневого соку 1 ч. л. крохмалю 1 ч. л. борошна цукор до смаку (за бажанням)
Яйця з цукром збити вінчиком, додати олію, збити, додати соду та ще раз добре збити. Потрохи підсипати борошно та вливати молоко, добре збиваючи, щоб не утворилося грудочок (постійно підтримувати консистенцію густої сметани). В кінці додати решту молока - розвести тісто до такої консистенції, щоб воно легко розтікалось по сковорідці. Посмажити налисники (виходить приблизно 16-20 шт).
Для начинки змішати мелені горіхи та згущене молоко, добре перемішати ложкою. Додати коньяк та перемішати. За бажанням можна додати апельсиновий сік (тоді начинка буде менш солодкою, ніж з самою згущонкою, при цьому апельсиновий смак майже не відчувається - домінують горіхи та згущонка).
Для соусу розвести крохмаль та борошно у вишневому соці так, щоб не було грудочок. Якщо сік недостатньо солодкий, то додати трохи цукру. Поставити на маленький вогонь та, постійно помішуючи вінчиком, заварити до загустіння. Охолодити.
Начинку та 6-7 вишень (попередньо відцідити їх від соку) викласти на серединку налисника та скрутити. Полити вишневим соусом.
Смачного!
Джерело: власні експерименти :)
|
|