Щось останнім часом мені полюбилися усілякі млинці на дріжджах - і густі-товсті, і тоненькі-дзюркасті. Саме такі з дірочками сьогодні закалатала на сніданок
...
Налисники дріжджові під грибним соусом Для тіста:
1скл. кисляку - саме молоко гарно скисло
в горнятку
15г дріжджів
1/2 ч.л. солі
1 ч.л. цукруВсе розкалатати, щоб дріжджі розпустилися. Потім додати:
1,5 - 2 скл. води (можна й молока, але й на воді дуже смачно)
2 яйцяі вимішуючи (чи збиваючи в комбайні), підсипати
муку - щоб стало як сметана - тому к-сть муки не пишу.
Збити, щоб не було комочків, в кінці додати 2 - 3 ст.л. олії.
Поставити в тепле місце, щоб підросло.
Потім не помішуючи набирати тісто черпаком і наливати на пательню - як налисники. Якщо тісто загусте - розвести водою чи молоком.
До налисників приготувала грибну підливку і за сніданком згадали студенські часи і кафе "Корівку" біля палацу Потоцьких - це була їх фірмова страва ...Звіти та обговорення