|
1 л молока 2 яйця 1 ч. л. цукру 0,5 ч.л. солі 0,5 ч.л. соди муки стільки, щоб тісто було як рідка сметана картопля цибуля соняшникова олія сіль перець часник
До молока додати муку, яйця, сіль, цукор та соду. Все гарно вимішати (найкраще міксером, це швидко і точно не буде крупинок) і вперед (!!!) смажити налисники. За той час зварити картоплю, підсмажити на олії цибулю до золотистого кольору. Зробити пюре, додати сіль, перець до смаку та підсмажену цибульку. Налисники можна робити квадратної та трикутної форми, як вам більше подобається. Можна їсти просто з сметаною, але дуже смакують з часниковим соусом: натиснути пару зубців часнику, додати соняшникової олії та посолити. Соусом полити налисники або подавати окремо. В нашій родині на святвечір - це обов'язкова страва. І взагалі, дешево і сердито)))
P.S. Рецепт з бабусиного записника)
|
|