манна каша (1/2л молока + 50г манки - 3ст.л.) - зварити, охолодити 200г вершків 200г теплого молока 2-3 білки 250г просіяної муки 2-3ст.л. цукру 1ч.л. солі без гірки 1/2ч.л. сухих дріжджів
Дріжджі розчинити в молоці, цукрі та солі. Вимішати усі складники (я збивала міксером), поставити на годину в тепле місце. Смажити на середньому вогні на пательні, щоразу змащуючи олією. Обережно перевертати і викладати - всередині млинці дуже ніжні.
Можна подавати і посипавши цукровою пудрою, або із соусом.
У мене в теплому нагрітому місці тісто виросло за 2,5 години, тому для швидшого приготування рекомендую взяти свіжі дріжджі. Млинці мають тоненьку дуже хрустку скоринку і ніжну серединку - зупинитися тяжко. Пательню використовувати, яка або добре вижарена, або із покриттям.
P.S. Рецепт також є в авторській темі ось тут
Джерело: Рецепт від Варунік зі сайту koolinar.ru
|