3 яйця 2-3 ст. л. цукру 1 стк молока 300 г гарбуза кориця дрібка солі 1/3 ч. л. соди + оцет для гасіння 150 г борошна 1-2 ст. л. олії для соусу: 1 стк чорниці (я брала заморожену) 1/4 стк води мед або цукор за смаком (я взяла 2 ст. л. меду) 1 ч. л. крохмалю
Яйця збиваємо з цукром. Додаємо гарбузове пюре і корицю. Гарбуз можна запекти в духовці, а можна просто поставити в мікрохвильовку на 5-7 хв., а потім пюрувати в блендері. Вливаємо молоко, просіваємо борошно, додаємо сіль, перемішуємо. Вливаємо олію і вже в самому кінці гасимо соду оцтом. І ще раз перемешуємо. Тісто має бути трохи густіше, ніж за звичайні млинці. Смажимо як звичайні млинці на добре розігрітій сковороді. А соус готується простіше простого: всі компоненти змішуємо в сотейнику і після закипання, варимо на слабкому вогні близько 7 хв. до легкого загустіння. Готові млинці подаємо з соусом.
P.S. Ароматно - п'янкі млинці. Ну дуууууже смачні! Спробуйте!!!
|