|
На 5 порцій: 1 пачка апельсинової галяретки 1 великий апельсин 3 середніх яблука 0,5 скл. посічених горіхів 4 ст. л. цукру 1/2 ч. л. кориці 3-4 шт. гвоздики 10 шт. пісочного печива 300 мл сметани 1 ст. л. пудри
Галяретку розводимо в 400 мл гарячої води (не кипятку!), розливаємо в підготовлені бокали (стакани або креманки) і залишаємо охолоджуватись в холодильнику приблизно на 2-3 години до повного застигання. Яблука чистимо від шкірки, видаляємо серцевини та ріжемо на великі кубики. З апельсина зрізаємо декілька кружалець, щоб потім можна було прикрасити готові десерти. З решти апельсина витискаємо сік. Порізані яблука, апельсиновий сік, подрібнені горіхи, цукор, корицю та гвоздику поміщаємо в ковшик або каструльку, ставимо на вогонь, доводимо до кипіння та тушимо декілька хвилин на невеликому вогні, поки яблука не змякнуть. Потім відкидаємо яблука на ситечко, щоб відцідити сироп. Яблука і сироп ставимо в холодильник охолоджуватись. Далі готуємо крем. Сметану збиваємо з ложкою цукрової пудри до загустіння. Далі достаємо з холодильника охолоджений сироп і по трохи вливаємо до сметани, продовжуючи при цьому збивати. Половину пісочного печива подрібнюємо в крихту і додаємо до крему та ще раз збиваємо. На апельсинове желе викладаємо пісочне печиво (по 1 шт. в кожен бокал), далі охолоджені яблука з горіхами. За допомогою кондитерського мішка або просто ложкою викладаємо зверху крем, прикрашаємо долькою апельсина.
Замість готової апельсинової галяретки можна використати свіжовижатий апельсиновий сік + цукор + желатин. Пісочне печиво я брала звичайне кругле без горішків, шоколаду і тому подібного. В ідеалі хотіла спекти бісквіт з апельсиновою цедрою, але з метою економії часу замінила його на печиво. Сметана в мене була домашня.
Смачного!!!
Джерело: придумала сама :)
|
|